Storo ølutsalg/ Oslo Brewing co sin julekalender

Vi har testet noen julekalendere med øl og her er Storo Ølutsalg og Oslo Brewing co sin ølkalender

Storo ølutsalg/ Oslo Brewing co sin julekalender

En blid dame bak skranken forteller oss litt om ølkalenderen på Storo ølutsalg i Oslo, uten å røpe for mye, men mer enn nok til å la oss friste.
1399 kroner pluss pant og da er det bare å ta med seg en kalender under armen.

Eller rettere sagt, to halvdeler av en slags boks og uten mulighet for å bære den under armen. Det virker som det er to lokk som bare er slengt sammen uten at de engang var teipet sammen.
Det gjør at man ikke kan bære den hverken under armen, på høykant eller med en hånd.
Og for oss med litt pondus gjorde den tynne overdelen at endel av lukene åpnet seg på veien fra Storo til Bislett, da det øverste lokket er holdt på plass med en tykt papirark på hver langside, og det er alt.

Etter så mange år med ølkalendere, burde det vært funnet en mye bedre løsning. Bare en pappeske rundt hele kalenderen hadde hjulpet enormt. Denne kalenderen er aller tryggest å frakte med bil som står i nærheten, eller teipe fast lokk og luker før man transporterer kalenderen. Evenetuelt å få den levert hjem, om budet er forsiktig, vel og merke.

Ølet i fokus
Men det er innholdet i kalenderen som er det aller viktigste, selv om forpakningen kunne vært bedre.
Det er norske bryggerier som dominerer kalenderen, men overraskende nok, har ikke Oslo Brewing Co tatt mer enn fire luker. Siden de er samarbeidspartner både på Storo ølutsalg og til kalenderen, forventet vi flere av deres egne øl, men her er det et godt utvalg fra flere bryggerier.

Nøison, Grünerløkka Brygghus, Disko Brewing, Sleeping Village og Lindesnes er representert, samt en sider fra Skamløs. I tillegg har de med noen spennende og eksklusive øl fra spanske Barcelona Beer Company, Brekeriet fra Sverige og irske Lough Gill. Nok et minus er at flaska fra Brekeriet er nedstøvet og skitten, selv om den har nesten to år igjen før best før- datoen går ut. Noen burde tørket av den, da det ble en ‘snakkis’ når flaska kom ut av kalenderen.

De fem spanske og irske ølene er unike for Norge, i første omgang gjennom kalenderen, men det er spennende øl som skal bli morsomt å følge med på hvordan de blir tatt imot i Norge. Barcelona Beer Company er en spennende destinasjon om du befinner deg i den spanske storbyen.
Det er også to eksklusive norske øl med i kassen, som tilsammen med de utenlandske ølene, utgjør en fjerdedel med unike brygg i denne kalenderen.

Under adventstiden kan du kose deg med tolv stykk 0,44-liters bokser og tolv flasker eller bokser med 0,33l innhold.
Det er en god miks med ølstiler her også fra pils, pale ale og IPA, til surøl, bokkøl og porter.

Godt utvalg av øl, 7 eksklusive fra inn- og utland, samt et godt kvalitetsnivå på ølene gjør det til en fin ølkalender å ta med seg om du bor i hovedstaden.


Kalenderen kan kjøpes, bestilles og hentes på Storo ølutsalg.

Oslo Brewing co har også en egen julekalender med bare sine øl og seltere som kan bestilles gjennom AMOI, Wolt og Foodora, eller man kan svinge innom deres ølutsalg i Oslo sentrum.


Vi har tidligere omtalt Lokalbrygg.no sin ølkalender her

Skriv en kommentar