Birk Bryggeriutsalg sin julekalender

Vi har testet Birk Bryggeriutsalg sin julekalender med håndverksøl

Birk Bryggeriutsalg sin julekalender

Vi har tidligere testet Lokalbrygg.no, Gulating og Storo Ølutsalg/Oslo Brewing co sine ølkalendere, så nå slenger vi på Birk Bryggeriutsalg sin julekalender med håndverksøl.

Ikke overraskende har Rygr med flest øl i Birk sin julekalender, siden det er deres ølutsalg denne kalenderen kommer fra.
Selv om 8 øl utgjør en tredjedel av ølene, er det fortsatt 2/3 som har fokus rundt bryggerier sør i landet som Berentsens, Jåttå, Skudenes, Bygland, Nedstrand og Lindesnes, men i tillegg gjestebesøk fra 7 Fjell, samt nyetablerte Churcheim fra hovedstaden.

Esken spiller videre på Rygr og Birk sitt vikingpregede uttrykk, med et vakkert malt vikingskip i vinterlandskap og i tillegg er det en gjenkjennelig julekule på luke 24, som kanskje røper innholdet for de vise, men det er uansett en morsom touch.

Det er en fin miks av ølstiler også i denne kalenderen, så det er noe for ølentusiasten i hver luke. Det er et godt utvalg av juleøl mot tradisjonell bayer og bokkøl, samt endel pale ales og Ipaer fra både østkyst- og vestkyststilene, i tillegg til pils, red ale og gose. Så det tradisjonelle juleølet og det mer nymotens humlefokuserte ølet preger Birk Bryggeriutsalg sin kalender.
Med hele 8 øl fra Rygr selv, som er velkjent for sine sure øl, er altså ingen av deres surøl med, men det er heller de humledrevne ølene til bryggeriet som er med i denne kalenderen.

Nok en fin og spennende kalender med 24 norske håndverksøl pålydende 1299 kroner pluss pant.

Kalenderen kan du bestille på Birk Bryggeriutsalg sin Facebook side eller på mail direkte til solve@rygr.no

Skriv en kommentar