Gullet skal (Trond)heim

Dahls Pils vant gull!

Gullet skal (Trond)heim

©Private Brauereien

E.C. Dahls Bryggeri har hentet hjem gull i den anerkjente European Beer Star-konkurransen med sin Dahls Pils. Bryggerimester Wolfgang Lindell uttrykker stolthet og glede og deler seieren med ansatte og konsumentene. «Dahls Pils er vårt flaggskip og at den går til topps i den aller viktigste øl-konkurransen i Europa betyr mye for oss. Dette er en pris som ikke bare går til alle som jobber på E.C. Dahls, dette er en pris vi deler med alle som drikker ølet vårt!» smiler han.

European Beer Star blir årlig arrangert i Tyskland med 2,536 ulike øl vurdert av en panel på 150 eksperter, gir spesiell prestisje til internasjonal lager – en kategori hvor Dahls Pils triumferer.

Lindell avslører «Dahls Pils brygges med en 80 år gammel gjærstamme, som tilfører ølet både kvalitet og en unik karakter». Dette er en hyllest til Trondheimsbryggeriets lange historie med priser som strekker seg over tre århundrer.

Bryggeriambassadør Kristian Berger er tydelig begeistret og påpeker utfordringen med å brygge en god pilsner. «E.C. Dahls har en bred portefølje, men alle som brygger øl vet at det vanskeligste ølet å brygge er en god pilsner. Selv om E.C. Dahls har vunnet priser for vårt øl i tre århundrer, må vi innrømme at denne prisen smaker ekstra godt!» forteller han Ølportalen.

I tillegg til gullet for Dahls Pils, sikret bryggeriet også bronse for juleølet «Kong Vinter», hvor Lindell trekker frem at prisen også tilhører trønderske råvarer, spesielt maltet fra Bonsak Gårdsmalteri i Skogn.

Skriv en kommentar