Øldestinasjon Oslo

Ølsirkusdirektør Jørn Idar Almås Kvig tar oss med på en tur rundt til noen av hovedstadens vannhull

Øldestinasjon Oslo

Allerede 100 år før Kristiania endret navn til Oslo, hadde byen bryggeri. Faktisk ble det første registrerte bryggeriet i Norge etablert i Oslo, med Youngs Bryggeri i 1824. Og selv om det ikke eksisterer i dag er det tung ølhistorikk å finne i hovedstaden den dag i dag. Fra noen av de høyest ansette ølstedene i landet, til ti bryggerier innenfor kommunegrensene, så er det liten tvil om at Oslo har det meste en ølelsker kan ønske seg av en øldestinasjon. Her er fem av veldig mange favoritter, til den neste ølreisen til Oslo. 

Henry & Sallys – Bernt Ankers Gate 25, 0183 Oslo

Denne intime ølbaren er et av de høyest rangerte ølstedene i Oslo, og det er lett å forstå når man kommer inn. De 20 øl på fat der man ofte finner noen eksklusive dråper man ikke får tak i noe annet sted. Bak baren er det et vennlig og kunnskapsrikt personale, som både deler av sin kunnskap og innspill til ølvalg om du skulle trenge det. Baren er en del av det danske merket Mikkeller, og har etablert seg som et av de stedene i Oslo man alltid kan dra til om man er på utkikk etter noe nytt og spennede. 

Brygg Oslo – Storgata 7, 0155 Oslo

Lokalisert noen raske meter fra Jernbanetorget, finner man et stort og velfylt ølsted. Brygg har blitt et sted for de fleste, fra freelance`re (denne inkludert) til after work nytere, ølnerder og smaksinteresserte. For her serveres det ikke bare 33 øl på fat, her er det også deilig mat å få fra et av de mange pop-up kjøkkenene man finner i andre etasjen. For her er det nemlig 3 forskjellige pop-up kjøkken som forskjellige restauranter og kokker leier, slik mattilbudet alltid gir en stor smaksvariasjon, fra indisk street food til latinsk birra taco. Legg til et aktivt kalenderprogram med krankupp, flaskedelinger og eventer, så er dette et sted man lett kan bruke noen timer i. 

Ringnes Brygghus – Thorvald Meyers gate 2A, 0555 Oslo

I historiske lokaler som tidligere har vært hjemmet til flere millioner liter med øl, finner man nå et lite brygghus som er drevet av Norges største bryggeri; Ringnes Brygghus. Her finner selvfølgelig klassikere fra Ringnes sin portefølje, men også øl som er eksklusive til brygghuset. Disse deles opp i malt-, humle- og gjærdrevne øl, og holder alltid høy kvalitet. I tillegg kan deres steinovnsstekte pizza`er anbefales på det varmeste, der bunnen er laget mask fra bryggingen. Det er ikke ofte man får servert ølet både i glass og på tallerken. 

Cafe Sara – Hausmanns gate 29, 0182 Oslo

Dette er et slikt type sted som dessverre er litt døende, et sted med sjel og særpreg. Et sted du kan komme i sene nattetimer å få servert et velsmakende brygg, med deilig pizza, salat, kebab eller hva annet som måtte friste av deres rikholdige meny. I over 30 år har de holdt dørene åpne, og har i mange år vært en forkjemper for små, uavhengige bryggerier ved å gi de tilgang til et større publikum. La oss håpet dette stedet varer i minst 30 år til, for Oslo er et rikere sted med serveringssteder som dette. 

Crow Bar & Bryggeri – Torggata 32, 0183 Oslo

Crowbar & Bryggeri har sammen med Cafe Sara vært med på å endre opplevelsen på Torggata de siste, ved å levere høy kvalitet på øl, mat og service. Du kan ikke unngå å se bryggeriet når du kommer inn døren, der et 500 liter stort bryggverk står som et smykke midt i lokalet. Flere av de 21 ølene de tilbyr på fat er deres egne, inkludert deres første øl og bestselger; Scream Ale. Og blir du sulten har de Holy Kebab, Pork Cracklings og om du virkelig skal feire; ølmarinert pattegris!


Dette er bare fem av en liten skog herlige ølsteder som er verdt å besøke neste gang du skal til Oslo, og er på utkikk etter en god ølopplevelse. For om man ikke begrenser det blir listen rett og slett for lang, men et par steder til som er verdt å nevne:

  • Oslo Mikrobryggeri – Nordens første mikrobryggeri, som startet i 1989.
  • Tilt – en unik miks mellom fantastisk mye godt øl, arcade og flipperspill.
  • Røør – flest tappekraner i Norge, alltid noe spennende tilgjengelig. 
  • Cafe Fiasco – meget sentralt beliggende, med god service.
  • Ølakademiet – kurssted der du kan lære mye om øl og andre spennende smaker. 

Skriv en kommentar