Nord-norskt samarbeid gir leskende dråper

Nord-norskt samarbeid gir leskende dråper

PRESSEMELDING

De nordnorske drikkeprodusentene Macks Ølbryggeri AS og Aurora Spirit Distillery AS har nok en gang samarbeidet om produktutvikling. I fellesskap har produsentene utviklet en akevitt som heter «Gull – Aquavit», denne akevitten er utviklet for å matche Macks velkjente Gullmack, både i smak og i design.

«Dette har vært et spennende prosjekt for oss,» sier administrerende direktør i Mack, Roger Karlsen. «Gjennom en relativt komplisert prosess har vi kommet frem til en smak på akevitten som matcher Gullmack. Vi har involvert en rekke kompetente personer i prosessen og det har vært mange smaks – runder før vi landet på den rette resepten.»

Det er ikke første gangen at Mack og Aurora Spirit Distillery samarbeider.

«Siden vår oppstart av produksjon i 2016 så har vi samarbeidet med Mack omkring leveranse av såkalt «Wash» til vår Whisky», sier Tor Petter W. Christensen, fra Aurora. «I tillegg har vi også samarbeidet om et lokalt øl, markeds entring og festivaler i utlandet, samt arbeidet tett omkring utvikling av gjærstammer og håndtering av vårt arktiske bygg. Vi verdsetter denne type samarbeid, der begge parter kan utvikle sin kompetanse.»

Karlsen sier seg enig. «Vi har utviklet en samarbeidskultur der begge parter kan bidra med sin kompetanse, selv om begge firmaene driver med alkoholproduksjon så er det en rekke fagområder som er veldig forskjellig».

«Vårt motto i Mack er å brygge nordnorsk stolthet, men vi skal også bygge nordnorsk stolthet. Et slikt samarbeidsprosjekt med Aurora Spirit, der vi viser at man kan samarbeide i Nord er med på å bygge nordnorsk stolthet.» fortsetter Karlsen.

Gull – Aquaviten slippes på Vinmonopolet i disse dager. Ifølge Aurora Spirit er det en delikat, sødmefylt akevitt som passer både som aperitiff, til mat og selvfølgelig sammen med sin kompis Gullmack.

«Det er som Roger sier, vi skal skape nordnorsk stolthet. De første salgsdagene av Gull – Aquavit har vært fantastiske er tilbakemeldingene fra Vinmonopolet. Det forventes at det vil bli tomt før jul, man må være tidlig ute for å sikre seg denne til julekosen, og man må huske å kjøpe Gullmack samtidig» Sier Tor Petter avslutningsvis.

Skriv en kommentar