To Gulating butikker stenger dørene

To Gulating butikker har denne uken annonsert at de legger ned driften over nyåret. Dette er en fortsettelse av tidligere avviklinger som har skjedd gjennom året, i den landsdekkende butikkjeden for spesialøl.

To Gulating butikker stenger dørene

Litt over et år etter at Gulating-gruppen gikk konkurs og etterhvert ble kjøpt opp av nye eiere, har det virket som at driften har stabilisert seg for både gruppen og franchisetakerne. Derfor var det litt overraskende da det tidlig i høst ble kjent at Gulating Storo endret profil til Storo Ølutsalg, i samarbeid med Oslo Brewing Company. Nå avsluttes årets siste uke med annonsering om avvikling av drift i to Gulating butikker, i henholdvis Trondheim og Strømmen.

Gulating Byhaven legger ned

Torsdag 28. desember annonserte Gulating Byhaven (Trondheim) at butikken skal avvikles. Etter å ha drevet Gulating-butikken i 9 år på fire forskjellige lokasjoner, ble det til slutt nok for daglig leder Tommy Holen Helland og avgjørelsen ble tatt denne høsten for avvikling av butikken. Nøyaktig dato for avviklingen er ikke annonsert, men vil være i starten av januar.

Regnskapstallene for Gulating Byhaven de siste 3 årene.

– Jeg har sett en synkende trend med tanke på kunder gjennom hele året, og jeg synes det er svært trist at vi ikke klarer å få et yrende butikkliv i sentrum av Trondheim med mange små spesialbutikker, sier daglig leder Tommy Holen Helland til Ølportalen.

Helland er en av to gründere bak Tom-Mar Holding AS, som står bak Gulating-butikker i Byhaven (Trondheim), Sirkus (Trondheim) og Mosjøen. Tidligere i år la de også ned butikken sin i Steinkjer. Han står også bak Trondheim Craft Beer Festival, men han vet enda ikke helt hva fremtiden bringer for festivalen.

– Det er mange faktorer de siste to årene som har gjort at man til slutt ikke har grunnlag for videre drift, men vi fortsetter for fullt på Gulating Sirkus. Så får vi se hva tiden vil bringe for min del i 2024, da jeg vil få en del tid frigjort ved å ikke måtte drive butikk fulltid, avslutter en optimistisk Helland.

Gulating Strømmen legger ned

Regnskapstallene for Gulating Strømmen de siste 3 årene.

Butikken på Strømmen ble etablert på Strømmen Storsenter i 2014, og annonserte i dag at de vil avvikle sin virksomhet 31. januar etter nesten 10 års drift. De beskriver at det ikke er noen dramatikk i det hele, annet enn at det ikke er lønnsomt å drive butikken lengre. Gulating Strømmen har god lokasjon i Strømmen Storsenter som er drevet av Olav Thon-selskapet VATS AS. Det er naturlig at større utgifter og høye strømpriser blir reflektert i husleie, som igjen kan gå hardt utover nisjebutikker som Gulating.

Veien videre for Gulating gruppen?

Også Gulating Bodø legger ned den 15. januar, som følge av omsetningssvikt og økte omkostninger. Gulating Ski har også sett en større endring i omsetningen, og endret i mai navn til Ølsjappa i Ski.

Etter overtagelsen av Gulating Gruppen, nå kjent som Gulating 2.0 AS, har eierne Berentsens Brygghus og Beerski sett antall butikker gå kraftig ned. Ved utgangen av januar er det kun 7 butikker igjen i grupperingen, som på et tidspunkt hadde nesten 20 butikker rundt om i landet.

Vis kommentar

  1. Og i Bodø legges det ned!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.