Mjøderiet vant «VM i mjød»

Mjøderiet vant «VM i mjød»

Mead Madness Cup (MMC), som arrangeres hver februar i Warszawa, Polen, er i ferd med å bli verdens største mjødkonkurranse. Med årets 711 bidrag (fordelt ca. 50/50 mellom amatører og proffer) fra 36 forskjellige land, puster MMC nå den veletablerte amerikanske (men internasjonale) konkurransen Mazer’s Cup, som arrangeres i USA, i nakken for første gang.

Mjøderiet fikk en sølvmedalje i klassen «Medium sweet berry meads» for mjøden Seidekunst (mjød uten tilsatt vann, med blåbær, aronia og bringebær) og en gullmedalje i klassen «Medium sweet experimental meads» for mjøden Glød (mjød med krydder og rødvin). Sistnevnte førte også til at Mjøderiet stakk av med den gjeveste prisen, «MMC Grand Champion», under årets konkurranse.

– Vi hadde forsåvidt gode forhåpninger om å få med en medalje eller to hjem, men å vinne Grand Champion-prisen tok oss fullstendig på sengen, sier Stian Krog til Ølportalen. Vi trodde nesten ikke være egne øyne og ører når vi ble ropt opp på scenen! Det hele har vært magisk, og selv om vi ikke kan bruke markedsføringseffekten like effektivt her til lands pga. reklameforbudet, er det likevel veldig inspirerende og motiverende å få en slik anerkjennelse fra det internasjonale mjødmiljøet. Vi er stolte og takknemlige over årets resultater, og vil bruke energien fra Mead Madness Cup 2024 til å lage enda bedre og mer spennende mjød i framtiden, avslutter Krog.

Også Østfold-baserte Askheimer gjorde det bra i konkurransen, og fikk sølvmedalje i klassen «Sweet Stone Fruit Mead». Dette gjorde de med deres The Plum 2022, en mjød der lokale plommer har blitt brukt i tilvirkningen. Også i 2022 vant Askheimer og Mjøderiet medaljer i MMC, Ølportalen gratulerer nok en gang!

Skriv en kommentar