Moss FK får sin egen øl

Moss FK inngår samarbeid med lokalt håndverksbryggeri, men ikke uten reaksjoner.

Moss FK får sin egen øl

Onsdag 27. mars annonserte Moss FK et nytt samarbeid med Ekeby Gårdsbryggeri, et samarbeid som vil gjøre at håndverksøl vil bli servert på lagets hjemmebane Melløs. Ølet «Moss» vil dog kun være tilgjengelig på stadion sitt VIP-rom, «Kråkevippen», klart for sesongåpning.

– Det er et bestillingsverk fra Moss FK. Hva er Liverpool uten Carlsberg? Hva er Brann uten Hansa? OG Hva er Bodø Glimt uten Bådin. Vi har VOSS-vann. Endelig får vi MOSS-øl, en rund lager som passer til pølse i vaffel, sier daglig leder i Ekeby Gårdsbryggeri, Finn-Erik Blakstad til Ølportalen.

Det er klubbens markedssjef, tidligere Bayern München og Chelsea proff Erland Johnsen, som har vært drivkraften for prosjektet. Inspirasjonen har han og klubben hentet fra England, og er en oppgradering av VIP-avdelingen som er forbeholdt sponsorer og æresmedlemmer, med et utvalg som også inkluderer gratis alkoholfrie drikkealternativer.

– Øl og fotball er de to mest identitetetskapende ting vi har. Moss Bryggeri var lenge Norges nest eldste bryggeri. Moss FK har vært best i fotball, nå er det comeback time, avslutter Blakstad.

Bryggeri og sport er et følsomt tema i Norge selv om det er naturlig i andre land, og dette er også blitt en sak i Moss der Moss Avis har skapet en debatt om det bør være ølsalg på Melløs. Selv om klubben er klar på at de ikke ser en økonomisk gevinst i samarbeidet, hindrer det ikke at det skapes debatt i Moss.

Skjermdumper fra Moss Avis sin Facebookside.

Moss FK har sin første kamp andre påskedag, mot Lyn 1896 Fotballklubb i OBOS-ligaen.

Skriv en kommentar