Warning: Strong Beer

Britiske myndigheter er bekymret.

Warning: Strong Beer

Engelskmennene er klare for EM i fotball for menn – veldig klare. Det diskuteres opp og ned hvem som bør være med i troppen og hvor langt de klarer å nå. Som regel kommer de ikke så langt som de selv spår, men de engelske supporterne tar alltid pallplass når det gjelder steming – og som regel når det gjelder bråk. Skottene, som også er kvalifisert, er gjerne litt mer lavmælte i sine forventninger, men ikke nødvendigvis mer forsiktige med ølinntaket.

Nå melder BBC at britiske myndigheter har oppgradert reiseinformasjonen for Tyskland med advarsel mot sterkt øl. Bakgrunnen er selvsagt at engelsk øl gjerne er litt svakere enn det du får servert i Tyskland.

BBC hevder gjennomsnittsstyrken i England er 4,4%, mens en gjerne får servert øl på 4,7 – 5,2% i Tyskland.

Den kjente ølskribenten Pete Brown, han med «Hops & Glory», «Clubland» og flere andre gode ølbøker, tar det litt lenger. I et innleg i The Guardian minner han om at Helles gjerne er rett over 4%, mens oktoberfest bier gjerne passerer 6%. Han tar også med at det ikke gjør det mer oversiktlig at ølet gjerne blir servert i Mass (1 liter) ved festlige anledninger, og er inne på at han selv har bommet her. Flere enn Pete og artikkelforfatteren kan nok skrive under på at etter 8 timer i solen, med bordservering, utenfor et oktoberfesttelt kan det være en fordel å ha minst en solid kompis med seg.

Tyskerne kan dette med å feire stort. Dermed vil det neppe overraske noen om ølteltene de bruker til oktoberfest blir reist under EM og det vil være mer sjokkerende om de store bryggeriene lar være å lage et spesialøl enn om de allerede er i gang. Vi kan nok uansett forvente at god øl blir sentralt i folkefesten rundt EM i Berlin, Dortmund, Gelsenkirchen, Köln, Düsseldorf, Frankfurt, München, Leipzig, Stuttgart og Hambur. Så spørs det om briter og andre klarer å justere inntak ut fra styrke.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises