8 bryggerier lager Oslopils

Oslo feirer to jubileum iår og åtte bryggerier lager hver sin Oslopils, men med samme ingredienser.

8 bryggerier lager Oslopils

Med sine tettbebygde trehus og smale gater ble bybrannen i Oslo et falalt faktum i 1624 og byen ble lagt i aske. Christian 4 bygde opp en ny by og døpte den om til Christiania for 400 år siden. Så ble det bestemt at hovedstaden fikk tilbake sitt rettmessige navn i 1924 (selv om innføringen ikke skjedde før 1. januar 1925). Slike hendelser må jo feires.
Som om to jubileer ikke er nok, kan Tigerstaden i tillegg juble for 710 år som hovedstad.

Og slikt må da feires med øl. Øyvind Langgård og Lars K. Huse er initiativtagerne som samlet Oslos bryggere til ett rike. Eller noe sånt.
Langgård, som er bryggmester på Ringnes Brygghus, har vært den største pågangsdriveren for prosjektet for å lage Oslopils. «Vi skal bruke samme ingredienser. Men alle bryggerier skal brygge på egen måte. Det er finessen til bryggeren som gjør at du vil smake forskjell, og ja det blir garantert åtte forskjellige smaker av Oslopilsen» fortalte han til Avisa Oslo.

Bryggmester på Ølsmia, Lars K Huse, utdyper til Ølportalen om tankene som er lagt bak ideen deres «Vi skal lage en øl med en lokal identitet og forankring», så da falt valget på en spesiell ingrediens, nemlig ryllik. Den aromatiske og bitre planten er en kjent skapning i Oslos fauna.
Så norsk malt, tørket ryllik og Maridalsvann blir ingrediensene alle bryggeriene vil bruke.
For de skal ikke lage ett samarbeidsøl, de skal lage hver sin versjon.

«Vi skal bruke samme ingredienser. Men alle bryggerier skal brygge på egen måte. Det er finessen til bryggeren som gjør at du vil smake forskjell» forteller Langgård til AO.
Det betyr at Oslopilsen kommer i åtte forskjellige versjoner på hvert sitt serveringssted tilknyttet bryggeriene.

Bryggeriene som deltar er Amundsen Bryggeri og Spiseri, Grünerløkka Brygghus, Nedre Foss Bryggeri, Nydalen Bryggeri & Spiseri, Oslo Mikrobryggeri, Ringnes Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri og Ølsmia.

Vis 2 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke vises