Beer Flag vant bronse i World Beer Cup

Goat Headed Trinity vant bronse i World Beer Cup i Las Vegas i natt

Beer Flag vant bronse i World Beer Cup

Konkurransen, kalt «ølets olympiske leker», står som toppen av ølkonkurranser globalt. Lansert i 1996 med sikte på å hedre håndtverket innen brygging, fortsetter denne årlige begivenheten å belyse det mangfoldige spekteret av ølstiler og smaker, og heve internasjonale bryggestandarder.

Oslo-bryggeriet Beer Flag tar sin første medalje i ølkonkurransen med Goat Headed Trinity. Ølet, som er sluppet som juleøl de siste årene, er en dobbelbock brygget med kun en malttype og en humletype.
Ølportalens sensoriske panel ga Goat Headed Trinity hele 8,5 av 10 på siste juleøltest.

Beer Flag
Goat Headed Trinity
Dobbelbokk 12,5% 0,33l kr 99,00

Farge: Klar, kastanjefarget med beige skum
Aroma: Svak aroma av karamell, tørket frukt og røstet malt.
Smaker: Mye sødme, mye røstede malttoner. Brente mandler, sjokolade, kaffe, tørket frukt, hint av lakris og brioche. Kjenner alkoholen varme i halsen, men skjules godt i smak og aroma.

Ølportalen 8,5/10

World Beer Cup
Med over 100 kategorier, anerkjenner World Beer Cup bredden og variasjonene innen ølbrygging .
I motsetning til vanlig praksis i andre konkurranser, utdeles det ikke nødvendigvis ut medalje til de tre beste bidragene i hver kategori. Dommere beholder skjønnet til å anerkjenne fremragende brygg med medlajer, enten det er gull, sølv eller bronse, men må ikke gi medalje, eller alle valører, i en kategori.

Brewers Association står som arrangør av World Beer Cup som regnes som et fyrtårn for feiring av håndverket og innovasjonen som blomstrer i det globale bryggersamfunnet.

Ikke overraskende, er konkurransen dominert av amerikanske bryggerier, men det har vært mange norske bryggerier som har deltatt og vunnet medlajer tidligere, samt det er norske dommere med for å dømme ølene hvert år.

Ølportalen gratulerer Matt og Eugenia med bronsen.

Liste over årets vinnere finne du i linker under.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises