Beer Flag konkurs

Oslo-bryggeriet som trosset pandemien har nå i juni slått seg konkurs, etter bare fire års drift.

Beer Flag konkurs

I sent 2019 ble det annonsert at Oslo skulle få seg et nytt bryggeri, og det var ikke hvem som helst som skulle stå bak. Med Eugenia Bucciol (tidligere Kinn Bryggeri) og Matthew Joseph Thomas (tidligere Amundsen Bryggeri) bak grytene, og utelivs aktør Dan Marius Buflod Nordhagen (Tons of Rock) som investor lå alt til rette for en suksess. Men mars 2020, da de åpnet endret alt seg og bryggeriet fikk en meget utfordrende start på bedriften med en pandemi hengende over seg.

I et tøft førsteår startet de pub, Bar Flag, et sted som ble startet med Atle Antonsen og Johan Golden på eiersiden. Etter innbrudd, fallende salg og rettsaker ble de stengt i mars 2023. Stedet ble senere gjenåpnet, mens fremtiden nå er usikker.

I 2021 åpnet eierne av Beer Flag restauranten Grezzo vegg i vegg med bryggeriet, en restaurant som serverte ekte italiensk mat med Beer Flag sitt eget øl. Dette ble en favoritt blant matelskere og skribenter, og hadde en god start. Det siste året har dog stedet vært preget av negative artikler grunnet dårlig hygiene etter en ganske knusende kontroll av Mattilsynet som resulterte i sur munn. Kundegrunnlaget har blitt kraftig redusert de siste månedene, og bedriften ble slått konkurs 21. mai etter å ikke ha kunnet dekke utestående gjeld til kreditorer. Nå har bryggeriet fulgt etter.

– Med påfølgende dyrtid og kriser på rekke og rad etter pandemien måtte vi til slutt innse at kjøpekraften hos kundene våre så å si forsvant. Når kjøpekraften forsvinner, forsvinner også lokalaktører som oss, sier daglig leder i Beer Flag, Ole Reksten til VårtOslo. Reksten har ikke svart på henvendelse fra Ølportalen.

Bryggeriet og restauranten ligger nå ute for salg for 2,5 millioner, og ut fra kilder Ølportalen har vært i kontakt med er de åpne både for salg som helhet, oppdelt eller for å få investor inn på eiersiden.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises