Ægir har flyttet boksproduksjonen til Oslo
Evan Lewis, gründer av Ægir bryggeri, fortalte til Sogn Avis at de har flyttet boksølproduksjonen til Amundsen Bryggeri i Oslo.

Boksølproduksjonen ble flyttet fra Flom allerede i juni ifjor, så mangelen på klager over smaksforskjell betyr at Amundsen Bryggeri har gjort transaksjonen sømløs.
At boksølproduksjonen er flyttet til hovedstaden betyr ikke at bryggingen av Ægir sine øl stopper opp innerst i Aurlandsfjorden.
De vil fortsette å supplere både puben på Flåmsbrygga og det lokale markedet, som fortsatt er deres største marked.
– Det blir aktivitet også i produksjonsbygget. Det er ikkje nok kapasitet i bryggjeripuben til å dekka etterspurnaden der. Lokalmarknaden, der me leverer til eiga verksemd pluss resten av Flåm og Aurland er framleis den største for oss., forteller Lewis til Sogn Avis.

Etter at Flåmsbrygga Eigendom og Flåmsbrygga Hotell ble solgt ifjor, har det vært noen spekulasjoner om Ægir-puben og bryggeriet sin fremtid.
Gründeren avviser at flyttingen av produksjonen har noe med salget å gjøre.
– Salet av Flåmsbrygga har eigentleg ikkje noko med dette å gjera. Sjølve bryggeriet var ikkje ein del av salet, så det var ikkje med i betraktninga. Dette måtte skjedd uansett, sier han til lokalavisa.
Selv om det er vemodig å flytte noe av produksjonen til Amundsen bryggeri og Oslo, er det for å sikre Ægir sin fremtid.

– Ægir er ein stor suksess som varemerke, men når ein tapar pengar på det kan ein ikkje leika butikk. Mange vil sikkert tenkja at dette er trist, men på denne måten held me liv i varemerket og bryggjeripuben i Flåm består – utan at nokon får sparken. Det er viktig for meg.
Bryggerisjefen har hele 18 år bak seg som bryggerisjef for Ægir og har skapt mer enn 200 forskjellige øl i disse årene.
– Eg har vore stolt over at me har skapt industri i Flåm som ikkje var der frå før.
Og stolt skal du fortsette å være, Evan!
Skriv en kommentar
Skjul kommentarer