Bryggerier kan få selge sterkøl direkte til besøkende

Regjeringen har annonsert planer om å tillate bryggerier å selge sterkøl direkte til besøkende.

Bryggerier kan få selge sterkøl direkte til besøkende

– Dette er en merkedag for bryggeribransjen, sier Erlend Vagnild Fuglum, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen. Han mener tiltaket vil styrke lokalmat- og drikketradisjoner og gi økonomisk støtte til små og mellomstore bryggerier.

Landbruks- og matminister Geir Pollestad ønsker en rask gjennomføring av endringen, som er en del av regjeringens strategi for mer lokal mat og drikke. Forslaget bygger på løftet i Hurdalsplattformen om å tilrettelegge for gårdssalg av lokalprodusert alkohol.

Selv om det har vært politisk debatt rundt EØS-avtalens handlingsrom og Vinmonopolets rolle, viser erfaringer fra Finland og Sverige at slike ordninger kan innføres uten problemer. Fuglum peker også på hvordan siderprodusenter har hatt suksess med lignende tiltak i Norge.

Det er foreløpig uklart når lovendringen vil tre i kraft.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises