Askheimer Mjøderi melder oppbud
«Askheimer mjøderi rir inn i solnedgangen» står det på selskapets sosiale medier.

Gjengen bak Askheimer var ivrige hjemmebryggere, da Anders Riseng fikk en flaske med polsk mjød i 2016. Da var han og vennengjengen bitt, eller skal man kanskje si stukket, av honningbienes nektar.
I 2020 startet de kommersielt opp, men har drevet på dugnad med eiere, familie og venner som stilt opp som frivillige.
Siden 2022 har de brukt norsk honning i sine mjøder og kjøpt honningen fra bikuber innenfor 30 kilometer fra Askim, så det kan stolt kalle mjøden sin for lokalprodusert.
Lik mange andre i drikkevarebransjen, har Askheimer også slitt med å få et større marked for sitt unike produkt, men nå er det ubenhørlig over for den blide gjengen i Askim.
Du kan lese mer og Askheimer og de andre norsk mjøderiene i vår serie her.
Du finner Askheimer sine mjød på Vinmonopolet forsatt
Skriv en kommentar
Skjul kommentarer