Hansa Borg flytter produksjonen – satser stort på Kokstad

Fra 2026 vil Hansa Borg flytte bryggeriproduksjonen ut av Sarpsborg og i stedet gjøre store investeringer ved anlegget på Kokstad i Bergen. Målet er å sikre en mer bærekraftig og fremtidsrettet drift.

Hansa Borg flytter produksjonen – satser stort på Kokstad

– Vi ønsker å effektivisere produksjonen ved anlegget vårt i Bergen, både av miljøhensyn og for å styrke konkurransekraften vår. Oppgraderingen vil gi oss bedre forutsetninger for en robust og lønnsom fremtid, sier Stina Kildedal-Johannessen i Hansa Borg & Solera.

Ølbrygging er en ressurskrevende prosess som involverer flere energitunge trinn som oppvarming, kjøling og pasteurisering. De nye investeringene skal bidra til å redusere energibruk og vannforbruk, samtidig som effektiviteten øker, svinnet på tappelinjen reduseres og avfallet blir renere og mindre.

Konkret skal det investeres i en ny og mer effektiv tappemaskin for boksøl, som vil redusere svinn, bruke mindre energi og gi raskere og mer presis fylling. I tillegg planlegges det ny teknologi for raskere og mer effektiv pasteurisering, samt et nytt filtreringssystem som både reduserer avfallsmengden og sikrer bedre utnyttelse av hvert brygg.

– Dette er en viktig milepæl for selskapet. Hansa Borg & Solera Norge har ambisjoner om å være en ledende aktør i drikkevaremarkedet i Norge på lang sikt. Med disse investeringene legger vi til rette for en mer bærekraftig og effektiv drift. Vi ser frem til å se konkrete resultater av oppgraderingene våre på Hansa, sier Kildedal-Johannessen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises