Ø | Meninger

Norges beste puber!

Norges beste puber!

Ølportalens rangering av de beste ølpubene i Norge

[ch_factbox title=»Ølportalens Pub-barometer»]Ølportalen rangerer jevnlig de beste pubene i Norge.

Vi rangerer dem fra 1 til 3 øl basert på ølutvalg, miljø og service.

1glass Bra ølutvalg og/eller godt miljø og service

2glass Godt over gjennomsnittet bra ølutvalg og/eller miljø og service

3glass Eksepsjonelt bra ølutvalg og/eller godt miljø og service

Guiden oppdateres ca annenhver måned.

[/ch_factbox]

Hvor i Norge finner du de beste ølpubene? Ølportalens skribenter har besøkt de fleste og vi gir deg her vår rangering av de beste pubene, basert på ølutvalg, service og miljø:

1. Cardinal (Stavanger) 3glass

En ubestridt ener i pub-Norge. Fantastisk utvalg i to store etasjer, jevnlige ølsmakinger og dyktig stab. Mandag i Annen anbefales om du har muligheten. Eneste pub med 3 ølglass på Ølportalens pub-barometer!

Cardinal

Cardinal

2. Henrik Øl & Vinstove (Bergen) 2glass

Norgesrekord i tapperkraner (54) og innholdet på en del av dem skiftes med ujevne mellomrom. Den gode samtale fremelskes ved at det aldri spilles musikk og staben tar gjerne utfordringen med hva du bør velge som første eller neste øl.

Henriks

Henriks

3. Schouskjelleren Mikrobryggeri (Oslo) 2glass

Liten, men hyggelig ølhall med jevnlig rotasjon på egetbrygget øl og spennende gjesteøl på kranene.

Schouskjelleren

Schouskjelleren

4. Antikvariatet (Trondheim) 2glass

Innerst inne i lokalet, i Bokbaren, finner vi et meget godt utvalg av lokalt øl, og øl fra øvrige norske bryggerier. Et hyggelig sted med dyktige folk bak baren.

 

5. Haandverkerstuene (Oslo) 2glass

Hyggelige lokaler og et ølutvalg som slår de fleste. Håndverkerstuene har ikke minst et nøye utvalgt ølsortiment!

6. Olympen (Oslo) 2glass

Stor ølhall med et meget godt ølutvalg. Her finnes mye som ikke er tilgjengelig andre steder i byen.

7. Amundsen Bryggeri & Spiseri (Oslo) 2glass

Gode egenproduserte øl og en lang og flott flaskeliste. Minus for at listen ikke holdes oppdatert og at det enkelte ganger kan ta litt lang tid i baren.

8. Melkebaren (Sandnes) 2glass

Et fantastisk ølutvalg til å ligge så «usentralt». Aktiv pub med mange arrangementer. Godt kvalifisert stab som kan øl.

9. Den Gode Nabo (Trondheim) 1glass

Hyggelig pub i gamle lokaler langs Nidelven. Godt ølutvalg i rustikke lokaler.

10. Crowbar & Bryggeri (Oslo)

Ny bryggeripub i Oslo. Hele 20 tappekraner og 4 egenbryggede ved vårt besøk. Kan med fordel oppdatere staben.

11. Patricks (Kristiansand)

På vei tilbake etter å hatt litt ujevn kvalitet på utvalget. Uovertruffen service, dog.

12. Beer Palace (Oslo)

Nyåpnet og med bedre ølutvalg enn noen gang! Bar både i første og annen etasje med godt utvalg både på kran og flaske.Mangler endel på kunnskapen hos personalet.

13. Grunerløkka Brygghus (Oslo)

Et brygghus uten eget bryggeri… Godt flaskeutvalg og dyktige medarbeidere.

14. Naboen Pub (Bergen)

Satser på et bredt utvalg av norsk håndbrygget øl og har i tillegg en bra matmeny med blant annet en høyt elsket burger.

15. Apotekergaarden (Grimstad)

Har satt seg som mål å ha alle Nøgne Øs øl tilgjengelige øl i baren. Alltid 2 tappetårn med Nøgne Ø. Egetbrygget øl og hyggelige lokaler. 12 tappekraner i 2.etasje.

16. Baran (Bergen)

Et gammelt hippiested som har fått et anstendig utvalg av øl og nå også brygger sitt eget. Sammensatt klientell.

17. Christiania Bar (Oslo)

Muligens den flotteste puben i Oslo. Høyt under taket. Litt skjemmet av beliggenheten men med en flott uteplass sommerstid.

18. Café Fiasco (Oslo)

En litt gjemt perle i Oslos pubjungel. En av Oslos eldste puber. Meget godt flaskeutvalg!

19. Kvarteret (Bergen)

Har etterhvert fått et godt utvalg av øl. Avholder Mikromandag hver mandag. Hyggelig miljø og grei service!

20. Café Sara (Oslo)

En brun pub som har gått fra pils og Guinness til gastropub på kort tid. Mye godt øl å velge blant i et gjennomtenkt utvalg!

21. Gaasa (Oslo)

Forholdsvis nytt og trendy sted, litt bortgjemt i en bakgård i Storgata. Meget godt ølutvalg, bl.a fra Schouskjelleren på kran.

22. Bar & Cigar (Oslo)

Kompromissløs bar med et lite men selektivt ølutvalg. Miljø og kunnskapen hos personalet trekker opp.

23. Den Gamle Major (Oslo)

Gammel og brun pub på Majorstua som har tatt grep og utvidet sitt ølutvalg kraftig.

24. Larvik Mikrobryggeri (Larvik)

Ligger litt utenfor Larvik sentrum, men burde absolutt egne seg som samlingssted for lokalbefolkningen. Hyggelig pub med stor plass og godt egetbrygget øl.

25. Christianssand Brygghus (Kristiansand)

Startet opp av entusiaster. 6 egenbryggede øl på kran og kjøleskap med mye godt.

Ølportalens Pub-barometer vil bli oppdatert ca annenhver måned. Er du enig eller uenig i vår rangering? Del dine synspunkter i kommentarfeltet under.

Vis 27 kommentarer

 1. Sjekk ut Bøker & Børst i Stavanger. Tror de har det beste utvalget etter Cardinal.

 2. Hvor ble det av Christians Kjeller på Kongsberg? har dere vært og vurdert den og kom fram til at den ikke burde være med?

 3. Men hvor er Daglighallen på Studentersamfundet? En av de få barene/pubene i Trondheim som har et litt mer eksotisk utvalg enn det Vinmonopolet tilbyr (Stone, Cantillon ++), og de desidert beste prisene i byen (landet?)

 4. Pussig at Antikvariatet med sine 30 flaskeøl og ingen ting på fat kommer over Skorovas med 300+ øl på flaske.

  Daglighallen er stengt i 1/2 år på grunn av oppussing, og jeg vil tro at det er derfor den ikke figurerer et sted på listen.

 5. Vi vet at Skjenkestova er en god kandidat til listen, men vi har rett og slett ikke vært der, og vi ville ha førstehånds kjennskap til de som er med.
  Det samme gjelder Christians kjeller og sikkert et par andre steder.
  Jeg var på Bøker og Børst for 3 år siden, og det kan sikkert tenkes at de har fått bedre utvalg nå. Vi skal prøve å sjekke det opp til neste gang.

  Daglighallen skal straks rives og gjenoppbygges, så det føltes ikke riktig å ta dem med denne gangen: http://beer-is-the-new-wine.blogspot.no/2013/03/daglighallen-en-midlertidig-nekrolog.html

   1. Fra artikkelen «Jeg må forøvrig ile til og fortelle at jeg ennå ikke har besøkt Skjenkestova, men den står helt klart på min liste over puber jeg må besøke!».

    Så, nei, jeg har ikke besøkt den, og det har heller ingen andre i Ølportalen. Dessverre.

    1. Beklager. My bad! Husket bare at jeg hadde sett artikkelen på bloggen din og tok en (litt for) tjapp en…;-)

 6. Oi, ingen som nevner Kontoret?
  Er jo en hærli plass med god utvalg av øl og nydelig stemmning. skuffa.

 7. Baran var min favoritt, men har blitt ei skandale dei siste åra. Det å promotera eige middelmådig øl med å auka prisen drastisk på alt anna er ufint. Takke meg til Naboen, Henriks etc., sjølv om sistnemnde kunne hatt eit litt større utval på anna norsk mikrobrygg enn Nøgne Ø.

 8. Dette virker som et litt for ambisiøst prosjekt, synes jeg. Dere ser jo allerede problemet: Det er alt for mange ølbarer rundt omkring til at denne lista vil være rettferdig og å gi et nyansert bilde av de forskjellige barene. Hva med å heller stå for opprettelsen av en database der ølbarer kan opprettes og brukere/lesere selv kan gi stemmer og kommentarer?

 9. På Ratebeer kan alle skrive si meining om ulike puber verda rundt. Norske puber er godt representert.

  1. Dette kunne kanskje vært en fin kategori i forumet det snakkes om å opprette.
   Altså at man kan gi en kort beskrivelse og kommentar samt en poengsum etter en gitt skala.

  2. Hei, dette visste jeg jo egentlig om, jeg bruker det bare ikke aktivt og glemmer at det finnes på sidene deres. Pleier jo bare å søke opp øl … Takk for tipset!

 10. Den Gode Nabo i Trondheim peaka vel rundt 2005, men har gradvis gått nedenom og hjem de siste årene… er ikke et sted jeg lengre setter min fot, og kjenner knapt ingen andre ølfolk som drar dit lengre heller. Kjempetrist, og veldig rart hvis man tenker på utviklingen øl har hatt i Norge de siste 5 årene.

 11. Synd at ingen steder i Nord-Norge når opp på lista. Skarven i Tromsø har etterhvert skjønt dette med smaksrikt øl, men henger vel fortsatt for langt etter til å forsvare en plass blant de 25 beste. Forhånetligvis blir et bedre ølkultur også her nord om ikke så altfor lenge. På lista savner jeg kanskje Oskars Pub i Levanger.

 12. Den legendariske Mackkjelleren i Haugesund burde jo vært på lista. Trubadur 363 dager i året, i et gammelt kjellerlokale på kaien.

 13. Ellers ser jeg at f.eks Øltorget i Mathallen, Oslo engang er med på listen. Synes kanskje de hadde fortjent å bli nevnt… med 14 tappekraner og ca 250 pluss norske og utenlandske håndverksøl på flaske.

 14. Jeg får vel slå et slag for to av mine favorittstedere i oslo også. Colonel Mustard og Cafè Laundromat. Sistnevnte med godt utvalg av norsk øl, 8 tapp og ca 200 ulike flaskeøl (tror jeg). Førstnevnte har ikke like godt utvalg, men kombinasjonen av en Kronenbourg 1664 blanc sammen med en Schnadder Schnitzel av hjort gjør fyllesyksøndagen min mange hakk bedre. Har du noen venner, kan du dessuten utfordre de på et parti sjakk eller noen av de andre brettspillene de har tilgjengelig. (Noen som vet om det er mulig å få tak i nevnte øl noe annet sted i Oslo eller i butikk forresten? Og jada, jeg banner sikkert i kirken når jeg nevner dette ølet, men en varm sommerdag i solen med gode venner? Come on! Jeg vedder på at dama de liker den 😉 ).

  Til sist kan jeg også nevne Tea lounge. Mest fordi de har Nøgne ø på tapp. Bestill en slik i baren en fredag ettermiddag, sku over klientellet bestående mest av søte jenter, ta en slurk av IPAen og sku over forsamlingen en gang til. Opplevelsen er halve smaken, er det ikke? Dette er derfor en av de beste IPAene jeg drikker! 😉

 15. Jeg savner Oslo Microbryggeri. Bedre en de fleste som er plukka ut her.
  Ole J

 16. Jeg er enig med Jørgen.
  Øltorget burde have haft en placering på listen, da de har et godt/varierende udvalg.

 17. Savner Una i Bergen! Sannsynligvis nest best på tapp nå.

  1. Artikkelen er snart tre år gammel og har ikke blitt oppdatert. Den vil heller ikke bli oppdatert, men det er selvsagt mulig at det blir nye artikler om det samme temaet.

 18. Hørt om Ølhallen i Tromsø?

  1. Selvsagt har vi det, men i 2013 da dette ble skrevet var dette ikke stort annet enn en samling kraner som tappet standardisert pils.

Din e-postadresse vil ikke vises