Ø | Meninger

Syns du noe virke kjent med journalistikken?

Syns du noe virke kjent med journalistikken?

Er det journalister eller bryggeri som er størst på kopiering?

Det viser seg at NRK har kastet seg på klikkhoreri med sensasjonsjournalistisk lavmål og laget en ikke-sak med dagens “Syns du noe virker kjent med denne logoen?” artikkel.

Saken har også vært publisert på Lasse L

Ringnes og Oslo Brewing Co. har hatt en enkel samtale før påsken om etiketten for Orange Soda Sour fra sistnevnte bryggeri, hvor denne ligner for mye på Solo- brusen til Ringnes og at ønsket var at etiketten forandres. Partene var enige og var ferdig med saken.
Stille nyhetsdag og kunnskapsløs journalist i jakt på en sensasjon, så virker det som bryggeriene står steilt mot hverandre på randen av juridisk oppfølging.

Journalisten har vridd vinklingen av spørsmålene slik det passer for å få noe mer ut av saken enn som egentlig var og tatt svarene ut av kontekst.

Det er like fullt uheldig at en professor i markedsføring blir sitert på så bombastiske utsagn om mennesker og produkter han har null kjennskap til, med mulig unntak at han ble presentert en veldig farget vinkling.

At han mener dette er slett arbeid, «made in a hurry» (ironivarsel) du vet, bruke engelske uttrykk fordi man ikke har tatt seg tid til å tenke over hva man gjør, men bare gjør noe i all hast…, at det er lite kreativt osv osv.
Vel, de aller fleste har syntes etiketten er morsom. Oslo Brewing co. har altså satt deler av navnet sitt på en etikett (igjen) og om imitasjon er den høyeste form for smiger, så er det mye mangel på kreativitet innen musikk, film, kunst, komikk og ikke minst industribryggerienes etterslep på håndverksølbransjen.

 

Alt i alt er dette ikke akkurat dårlig PR for Oslo Brewing co og ølet vil dukke opp igjen med en ny etikett. Jeg tror kreativiteten strekker seg lengre enn å skrive Oslo i fonten til Fanta på neste etikett, men det får vi vel se før når Orange Soda Sour dukker opp igjen i hyllene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises