4 øl fra Ægir bryggeri

4 øl fra Ægir bryggeri

Etter å ha prøvd noen av ølene til Ægir på Bergen Ølfestival, bar det rett til det nasjonale alkoholutsalget for en bestilling av tre øl, samt en butikkøl som vekket interessen

Butikkølet, kalt Norsk IPA, har Ægir fått maltet til ølet fra Bonsak Malt i Trøndelag. Det ble brukt fem humletyper for å presse humleprofilen dit de ville. Det er spennende med øl fra norske bryggerier som også bærer logoen til en norsk malteri.

Polølene er riktig så interessante de også og er såpass vidt spekter fra hveteøl, via bokk til en stout. Denne stouten finnes også som fatlagret versjon, som vi kanskje kommer tilbake til ved en annen anledning.

 

Ægir
Heftig Hefe
Weizenbock   7% 0,44l kr 91,90

Farge: Matt, gulbrun med offwhite skum
Aroma: Masse florale toner, hvetebakst, banan, sitrusskall, tørkede gule frukter
Smaker: Litt boozy hveteøl. Har en krydret gjær liggende under hele veien med hvetebakst, banan, karamell, hermetisk pære, varm sitrus og tørkede, gule frukter.
Spennende krydret gjærpreg, fin maltprofil som støtter opp og med er kilende liten alkosting i bakkant.

Ølportalen 9/10 Untappd 3,62

 

Ægir
Norsk IPA
IPA   4,7%   0,44l kr 49,90

Farge: Lett uklar, lys gyllen med offwhite skum
Aroma: Fruktig mot det tropiske, men noe svake toner der. Stenfrukt og grapefruktskall med hint av svidd plast
Smaker: Noe tynn i kroppen, selv for en 4,7%. Interessant spill mellom det tropiske og det bitre som virker være mye grapefruktskall (med det hvite som gir en beskhet). Hint av plastikk her også.
Den veksler mellom bitterheten og det fruktige for nesten hver slurk, men det er ikke helt balanse mellom de to, da det bitre tar ganske bra over, spesielt i andre omgang med smaker. Sitter igjen med endel beskhet bak i munnen

Ølportalen 6,5/10 Untappd 3,34

 

Ægir
Fjellbokk
Bokk   7%   0,44l kr 71,90

Farge: Klar, mørke brun med beige skum
Aroma: Fyldig og søtlig maltbase med mørk sirup, søtlig kaffe, sjokolade, nybakt brød, tørket frukt, vanilje og et snev av røyk
Smaker: Herlig, røstet maltbase. Velbalansert mellom det søtlige fra maltet og det lett bitre fra humlen. Rik på mørk sirup, nøtter, nybakt brød, vanilje, sjokolade, dessertkaffe, samt tørket frukt som dadler, svisker og fiken med et fint slør av røyk.
Rent, fyldig og riktig så godt bokkøl.

Ølportalen 9/10 Untappd 1,88

 

Ægir
2 Stouts in 1 Dry Stout
Dry Stout   8%   0,44l kr 91,90

Farge: Klar, sort med rødlig skinn og beige skum
Aroma: Røstet malt, noe lakris, mørk sjokolade og kaffe som svinger fra fersk til gammel, kald traktekaffe.
Smaker: Her går de samme tingene igjen i smaken, men den er tørrere og mindre søtlig enn aromaen. Det samme kaffespillet skjer her, men nå er det mer samspill mellom kaffen og sjokolade eller lakris, slik at det er kaffen og den mørke sjokoladen som gir den syrlige kaffepreget, mens den søtlige lakrisen gir også den nytraktede kaffefølelsen.
Er noe nøtter og tørket frukt i bakkant. Morsom sak som også kommer i fatlagret versjon

Ølportalen 8/10 Untappd 13,74

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises