Amager tilbake i Norge (og vi har smakt et utvalg av ølene)

Amager tilbake i Norge (og vi har smakt et utvalg av ølene)

Amager Bryghus har fått ny importør i Norge, nemlig Kräft Beer. 

Siden oppstarten i 2007 har Amager Bryghus fra Danmark ikke bare etablert seg som et av Danmarks fremste bryggerier, men har også høstet anerkjennelse som et av de mest respekterte bryggeriene i Europa. Fra og med 2009 har de imponert ved å opprettholde en plassering blant de øverste 100 på Ratebeers liste over verdens beste bryggerier. Dette taler tydelig for kvaliteten de leverer.

Historien begynte med hjemmebryggerne Morten Valentin Lundsbak og Jacob Storm da de startet et nytt bryggeri på øya Amager utenfor København, bare ti minutter fra Kastrup flyplass. 

Med 30 gjæringstanker og en imponerende samling trefat, produserer de herlige øl i rekke på rekke. Porteføljen deres stråler av kvalitet. Allerede med sitt første øl, Hr. Frediksen, kapret de en plass på Ratebeers topp 50-liste over verdens beste øl, noe som utvilsomt vakte stor interesse. Bryggeriet har gjort seg spesielt bemerket for sine IPA-er med sterkt humlepreg og forførende, alkoholsterke imperial stouter. Deres unike, tegnede etiketter har også skapt internasjonal oppmerksomhet, særlig da Systembolaget i Sverige avviste et produkt på grunn av dets «provoserende» karakter.

 

Vi har smakt et utvalg av hva de har tilgjengelig på Vinmonopolet og i butikkutsalg.

 

Amager Bryghus x Birrifico Italiano
Tipo Rye
Dryhopped Italian Style Pilsner 5,6% 0,44l kr 86,90

Farge: Uklar, gyllen med hvitt skum
Aroma: Lyst malt, sitrus, epler og gress, med hint av høy.
Smaker: Lett maltsødme med fint rugpreg og noe hint av høy, sitrus, ruccula, gule epler og pærer. Enkelt og ren, halvtørr og fin bitterhet.

 

Ølportalen 7,5/10 Untappd 3,43

 

Amager Bryghus
Pink Farts and Unicorns
Dryhopped India Pale Lager 4,6% 0,44l kr 82,90 (Lokalbrygg.no)

Farge: Uklar, lys gyllen med hvitt skum
Aroma: Lyst malt, høy, sitrus og noe gressete toner liggende under
Smaker: Lett floral smak med noe tørrhet. Lyst malt, høy, gress, sitron- og grapefruktskall, grønne urter og svakt av troipske frukter liggende under. 

 

Ølportalen 7/10 Untappd 3,36

 

Amager Bryghus x Titletown
Demon Juice
Dryhopped Hazy IPA 7% 0,44l kr 94,90

Farge: Tåkete, lys gul med hvitt skum
Aroma: Fruktig med tropiske frukter og grapefrukt i forkant. Noe beskt mot sitrusskall og plast
Smaker: Her er det kraftig bitterhet og tørt innslag av grapefrukt og grapefruktskall. Inkludert det beske, hvite delen under zesten. Blir ikke like fruktig, selv om det er tropiske smaker med under sitrusen, men det tørre, beske kommer veldig frem og gjør den ganske ubalansert

Ølportalen 6/10 Untappd 3,83

 

Amager Bryghus
Todd The Axe Man
DDH Single Malt IPA 6,5% 0,44l kr 93,00

Farge: Tåkete, gul med offwhite skum
Aroma: Fint maltpreg over tropiske frukter. Lyst malt, pasjonsfrukt, litchi, mango og barnåler. Lett søtlig, noe bitter i bakkant
Smaker: Maltbasen gir ølet en medium fylde hvor det er de tropiske fruktene som kommer før frem og gir ølet en fruktig start før det sklir over til mer bitteravslutning med grapefrukt og pomelo, med hint av mandarin i bakgrunnen. Mer bitter enn forventet ut ifra aromaen, men velbalansert og et godt øl.

Ølportalen 8,75/10 Untappd 3,95

 

Amager Bryghus x Modern Times
Black Nordic Skies
Imperial Coffee Stout 10% 0,44l kr 112,90

Farge: Klar, sort med rødlig skjær og beige skum
Aroma: Kaffebønner, mørk sjokolade, melasse og vanilje fra det røstede maltet med underliggende alkoholpreg
Smaker: Fine, runde toner fra den røstede maltbasen. Det er mørk, konfektsjokolade, melasse og kaffe som vinner gjennom. Noe tynn kropp og alkoholen er meget godt gjemt bort i munnen, men man kjenner en ørliten kiling i halsen

Ølportalen 8,5/10 Untappd 3,95

 

Amager Bryghus
Hr. Fredriksen
Imperial Stout 10,5% 0,44l kr 109,90

Farge: Klar, dyp rødbrun og beige skum
Aroma: Dyp aroma fra det røstede maltet. Mye tørket frukt som rosiner, svisker og fiken. Nøtter, mørk sjokolade, kaffe, melasse, godt ristet toast og hint av lær
Smaker: Det røstede maltet gir mørk sirup, kaffebønner, melasse, tørket frukt og godt ristet toast. Småtørr, men kremete munnfølelse. Klassisk imperial stout.

Ølportalen 9/10 Untappd 3,92

 

Artikkelen inneholder produkter og informasjon tilknyttet en av Ølportalens skribenter og gründere. Personen har ikke hatt noen innvirkning på forfatteren sin artikkel.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises