Brouwerij Kestemont tatt opp som medlem i HORAL

Brouwerij Kestemont tatt opp som medlem i HORAL

Brouwerij Kestemont ble nylig tatt opp som nytt medlem av et enstemming styre i HORAL.

Beliggende i Dilbeek, Belgia, har Brouwerij Kestemont nylig blitt tatt opp som medlem av High Council for Artisanal Lambic Beers (HORAL), eller Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren som den kalles i Flandern, og utvider dermed rådets medlemskap til 13 anerkjente belgiske bryggerier.
Sammen bidrar disse 13 bryggeriene til 80% av den tradisjonelle lambic-produksjonen i regionene Flamsk Brabant og Vallonsk Brabant.

I 2017 kjøpte Kestemont-familien delvis restaurerte lokaler fra det tidligere Goossens-bryggeriet. Tre år med grundig restaurering og dedikasjon fulgte, og kulminerte i at den innledende batchen med lambic ble forsiktig overført til trefat for aldring.
Til å begynne med fikk de vørter fra Den Herberg-bryggeriet, men Kestemontene investerte snart betydelig med midler i sin egen bryggeri-infrastruktur og installerte et 1.500-liters bryggeri. Deres lager med lambic-øl utgjør for øyeblikket rundt 700 hektoliter.

 

I fatrommet vil man finne franske vinfat på omtrent 200 liter, 500-liters vinfat av italiensk opprinnelse, og til og med ulike cognacfat der mellom 400 og 600 liter lambic kan modne. Totalt sett omtrent 360 fat.

Tilhengere av den strenge lambic-tradisjonen produserer bryggeriet utelukkende fruktlambic ved hjelp av velprøvde metoder. Det er verdt å merke seg at hele bryggeriområdet har vært utpekt som et beskyttet historisk arvested siden 2017, noe som bevarer dets arv for fremtidige generasjoner.

Sammen med Kestemont er en dusin andre lambic-bryggere og gueuze-blendere fra Pajottenland og Senne-dalen stolte medlemmer av HORAL, som ble dannet i 1997.
Som en ideell organisasjon dedikert til å fremme og beskytte tradisjonelle lambic-øl, med særlig fokus på Oude Geuze og Oude Kriek-varianter, leder også HORAL organiseringen av ‘ølfestivalen’ Toer de Geuze. Dette helgearrangementet inviterer publikum til å utforske hvert bryggeri sine edle dråper, og fremmer dermed forståelse og verdsettelse for håndverket.

Den kommende Toer de Geuze er planlagt å finne sted 4. til 5. mai 2024, og vil inkludere deltakelse fra alle HORAL-medlemmene, inkludert den nyeste tilskuddet, Kestemont.
HORAL sin andre medlemmer inkluderer: Brouwerij Boon, De Oude Cam, De Troch, Den Herberg, Eylenbosch, Hanssens, Kestemont, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin og Timmermans.

PS! 3 Fonteinen var initiativtager til organisasjonen tilbake i 1997, men trakk seg ut, sammen med Girardin, i 2018 da «de ikke lenger føler seg enige i verdiene og retningen» HORAL var på vei.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises