Bryggeripresentasjon: Disko Brewing

Bryggeripresentasjon: Disko Brewing

Disko Brewing holder til i Lierbyen, like utenfor Drammen. Der overtok de lokalene og bryggverket etter Hegg Ølkompani en stund etter at disse hadde lagt ned.

Hvem står bak bryggeriet?

Det er meg, David Johannesen, på alt det praktiske som brygging, vasking, salg og lager. (dvs ALT!) og Magnus Voll Mathiassen på design.

Når startet dere?

Staten gav oss tillatelsene vi trengte i april/mai en gang, så vi har ikke holdt på så lenge.

Hvilket marked satser dere på?

Den daglige line-upen vår går mot horeca/dagligvare-markedet, men vi kommer nå med en eksperiment-serie hvor vi kan lage øl i små opplag også som blir tilgjengelig på boks for kundene i dagligvare.

Hva er målet?

Målet er vel å lage øl fra Drammen til New York. Kan ikke sitte å tenke smått, vi vil jo vokse.
Som en begynnelse har vi fått distribusjon gjennom ASKO/NorgesGruppen og vi er nå inne på Vinmonopolet etter noen måneder med papirarbeid og ventetid.

Hva tenker dere om at det starter opp ett nytt bryggeri nesten hver måned?

Det synes vi er flott at folk velger og satse på drømmene sine, det er en stor fordel for kundene. Da får de produkter som er laget med sjel og særpreg.

Har dere en klart definert profil?

Vi satser på øl som er litt mindre komplisert, men gjør gjerne spennende/ekstreme brygg med andre bryggerier. Siden vi er et så lite firma som vi er, vil vi satse på å gjerne lage litt enkle øl som du i butikken kanskje vil kjøpe igjen og igjen.

Det samme gjelder for design, som er tradisjonelt men samtidig spennende.

Hvilket øl var det første fra dere?

Det var en amerikansk pale ale vi kaller for Navy –
4,7% APA med Citra og Mosaic, balansert med laktosesukker for å gjøre den ekstra drikkbar i sommervarmen. Jeg ble pappa for noen år siden og hadde ikke tid til å bøtte nedpå som vi gjorde i ungkarsdagene. Så det ble mer til at vi brygga øl med lavere prosent men med smaken vi ville ha.

Hva skal dere gjøre for å skille dere ut fra mengden?

Oi, ikke et lett spørsmål. Vi vet jo at det finnes flere likesinnede som kunne tenke seg øl i de stilene vi liker. Men vi må vel være den vi er, og lære masse underveis.

Vil vi finne dere på noen av de mange ølfestivalene rundt i landet med det første?

Ja vi tar en tur til Stranda Porter og Stoutfestival nå i oktober, så kommer jo julestrida ganske fort, så vi får se hva som skjer etter det.

Tar der mot publikum på noe vis på bryggeriet?

Ja, bygget vi holder hus i er egentlig et selskapslokale, lokalene er store og fine, med et svært godt kjøkken til. Så det skjer en del her på huset, alt fra brylluper, dåp til firmafester, konserter og teater. Så det hender at det kommer en gruppe inn i bryggeriet for en omvisning og smaking ute i baren.

Hvor stor er antatt produksjonsmengde det første hele år?

I skrivende stund har jeg akkurat satt på brygg nr 29. Så er det jo noen måneder igjen av første driftsår, men vi tenker vel å lande på rundt 40 batcher.

Vi stiller gjerne på flere ølfestivaler, så bare send invitasjoner om det skulle være noe ledig plass.

Hvor store batcher produserer dere?

Vi har et 1000 liter AN-Tech bryggeri med en gjæringskapasitet på 9000 liter + ca 4000 liter på fat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises