Dagens juleøl: Beer Flag Mulm & Mørke

Dagens juleøl: Beer Flag Mulm & Mørke

Ølportalen sine skribenter fortsetter med å dele sine juleølfavoritter med dere lesere. Lasse Lukacs har tatt en prat med Beer Flag sin bryggmester om en av sine julefavoritter.

«Da vi på Beer Flag begynte å lage våre første juleøl i august 2020, klødde Eugenia og jeg oss litt i hodet for å finne ut hva vi skulle gjøre» begynner Matt Thomas, hovedbrygger hos Oslo-baserte Beer Flag.
Han forteller Ølportalen om historien bak ølet: «Jeg presset virkelig på for en øl med smaker av multekrem og wienerbrød (dette ble til Trolldom og Mystikk, som kom ifjor, red.).
Eugenia ønsket å lage noe stort, tungt og dristig.

Men hvilken stil? Og hvordan smaksette en slik øl? Hvilken retning går vi i?

Hun kom opp med ideen om kaffe, vanilje og Amaretto som hovedsmakene for ølet, med en imperial stout som base. Med hennes italienske bakgrunn, ville hun ha noe som smakte litt som hjemme. Og jeg som italiensk amerikaner ble solgt umiddelbart! Det føltes som noe helt annet enn andre juleøl på markedet. Det føltes egoistisk å brygge en øl etter vår smak med en fullstendig ignorering av norske julesmaker, men dette er våre julesmaker!, sier Thomas til Ølportalen.

Beer Flag
Mulm og mørke
Stout 9,5% 0,33l kr 79,70

Farge: Klar, sort med rødlig skjær
Aroma: Dyp, omfavnende marsipan. Det er mørk, men søtlig sjokolade, det er dessertkaffe, søte kirsebær, vanilje og fløtekaramellsaus
Smaker: Kunne satt anførselstegn fra aromaene. Det er deilig marsipan og sjokolade som fersk Anton Berg-marsipanbrød, biscottikjeks, kirsebær, vanilje, kaffe og fløtesaus og en herlig røstet maltbase og en varm alkoholklem som balanserer alt meget godt.
Det er utvilsomt noen som vil tenke den er for søt til desserter, men jeg vil våge meg på litt serinakaker, multekrem og kromkaker med Mulm & mørke i glasset. Herlig imperial stout som nok vil holde seg godt over et år eller to om man glemmer den i øllageret.

Bryggmester Thomas fortsetter « Vi var veldig usikre på hvordan ølet ville bli mottatt. Heldigvis fremstår smakene som sjokoladedekket marsipan eller kransekake for mange norske ganer, noe som er perfekt for et norsk juleøl». Mulm og mørke er et unikt øl, og selv om alle kan få vidt forskjellige opplevelsene fra dette ølet, håper bryggerne at alle får samme nivå av julekos som de selv får av ølet.

«Årets batch er spesielt deilig for meg» begynner amerikaneren. «Den minner meg om småkaker som mamma lager hver jul: sjokoladedekkede maraschino-kirsebærkjeks. Det er en sammenkobling jeg gleder meg til å få igjen og igjen» smiler Matt Thomas og drømmer seg bort til familiejul allerede i november.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises