Dagens juleøl- Haandbryggeriet Halvors jul
Akevittguru Halvor Heuch, som selvfølgelig er Halvoren som ølet er oppkalt etter, har uttalt at “Til julemiddagen skal man drikke øl og dram. Vin blir gæærnt til den norske julematen” og her har kanskje både Haand og Heuch spart deg for at det blir mindre oppvask når kombinasjonen er så fabelaktig som dette her.
Haandbryggeriet
Halvors Jul
Imperial stout 8% 0,44l kr 89,20
Farge: Klar, dyp mahoganyfarget med beige skum
Aroma: Søtlig base av røstet malt og tørket frukt, med varmende alkohol. Vanilje, akevitt, dessertkaffe, ristet brød, mørk sjokolade og karamell
Smaker: Fin sødme fra røstet malt, vanilje, kaffe, tørket aprikos, sjokolade, ristet brød og et nydelig lag av akevittkrydder. Fabelaktig balansert! Fyldig med varmende alkohol og gode, sødmefylte toner med perfekt balansert maltbase og krydderier.
Halvors Jul var for fersk og hadde litt skarpe toner for noen år siden. Ubalansen var kanskje spesielt fra akevittkrydderne.
Men det var før fjorårets versjon. Den var mer en julehyllest til Haand sin egen Akevitt Porter, som var en fløyelsmyk nytelse om du liker akevitt og stout. Synd den ikke solgte nok til å ha et ‘evig’ liv, men da er det bare å kjøpe inn flere av Halvors jul…
Men selv om Halvors Jul er en av juleølfavorittene mine i år, så må det nok bli akevitt i drammeglasset okke som. Om ikke annet for å hedre både Halvor og Haand, for det fortjener de bare for dette ølet alene
Skriv en kommentar
Skjul kommentarer