Den norske håndverkspilsen del 10

Den norske håndverkspilsen del 10

Når Ringnes la ned bryggeriet til Tou i Stavanger den 15. august 2003, etter store protester fra lokalbefolkningen, ble Lervig etablert som en motreaksjon på nedleggelsen. Bryggeriet har tatt steg for steg opp bryggeristigen og er nå Norges største, selvstendige småskalabryggeri med en produksjon på rundt 2 millioner liter øl i året fra bryggverket på Hillevåg i Stavanger.

Med fokus på innovasjon og flytting av grenser, har Lervig blitt et verdenskjent håndverksbryggeri og eksporterer store mengder øl hvert år. Lervig har brygget øl i de fleste stiler og har et omfattende fatlagringsprogram.

Lervig Pils Pilsner 4,7% 0,5l kr 29,90 (Coop Extra)

Lervig Pils har nå nasjonal grunnlisting i alle Coop-butikkene Farge: Klar, lys gyllen med hvitt skum Aroma: Lyst malt, kjeks, noe sitrus og høy med florale toner fra humlen Smaker: Fin pilsner med lyst malt, høy, gress, noe eple, sitronskall og lette florale toner. Ren og frisk pilsner som balanserer sødme og bitterhet fra malt og humlen godt med en lett tørr avslutning. Brygget med pilsner og Munich–malt, tysk lagergjær, samt tsjekkisk og tysk humle

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises