Den norske håndverkspilsen del 11

Den norske håndverkspilsen del 11

Rett fra videregående og inn i glassene til ølelskere landet over. Det er kort oppsummert Marius Graff sin reise, fra oppstarten av Graff Brygghus i 2015. Siden den gang har bryggeriet vokst og vokst i volum, lokalisert nord på Tromsøya. Men siden han begynte å hjemmebrygge da han var 15, så var det ikke mangel på bryggeerfaring for den 27 år gamle bryggmesteren.

Det som har gjort at Graff har blitt en yndling blant ølelskere, er forkjærligheten de har for humle. Deilig, humleintense NEIPA og IPA har funnet veien sørover, og lesket mang en gane. Man tenker kanskje ikke så mye på det, men en virkelig god IPA handler om nyanse og balanse. Og det er nesten ingen stiler som er såpass avhengig av balanse, som en god pilsner.

Stafettpinnen har denne gangen gått til Oslo-bygda, der selveste redaktøren Jørn Idar har tatt for seg ukens pilsner.

Graff Pils
Pilsner
4,7%
0,33cl

Dette ølet har et lett skyete utseende, med en strågul farge og tett skum.

Aromaen har et fint brødpreg, med noen toner av humlesitrus og urter. Men det er maltet som man kjenner mest til i duften, rett og slett litt søtlig maltpreg på nesen.

Ølet er veldig leskende med en fin karbonering, og er helt tørr i avslutningen som gir umiddelbar lyst på en slurk til. Det er maltet som råder her med preg av søtt bakverk, men så kommer humlebitterheten å rensker helt nydelig opp på slutten.

Dette er rett og slett en meget velbalansert pils, som har alle de rette genskapene man forventer seg av en godt brygget pilsner.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises