Den norske håndverkspilsen del 12

Den norske håndverkspilsen del 12

For oss som er glad i de uavhengige håndverksbryggeriene er det gøy å se at stadig flere setter pils på menyene sine.  En god pils skal man nemlig ikke kimse av!  Pilsen er tørsteslukkeren, den er det sosiale glidemiddelet, den er trøst og glede og gode opplevelser.

 

Derfor fant vi ut at vi må ta pulsen på pilsen.  Den norske håndverkspilsen. Vårt distriktskontor i hovedstaden Oslo, denne gang i form av Lasse Lukacs, tok med glede på seg oppgaven og gjør en liten twist når han introduserer en kølsj:

Beer flag Oslo er bryggeriet som har klemt seg inn i huset som ligger i bakgården på Revolver og Kniven. Det er trangt om plassen, men de har utnyttet det meget bra. Gudene skal vite hvordan de fikk det puslespillet til å gå opp, men det er uansett vakkert å se en så utrolig godt utnyttet plass med bryggverk og ståltanker. Bak bryggeriet står i hovedsak bryggerne Matt Thomas og Eugenia Bucciol, samt Dan Marius Nordhagen. Sistnevnte bygget opp Oslo og Akerhus bryggeri på Grønland, som ble bedre kjent etterhvert som Siste Sang. Det er ikke verdt å rippe opp i problemene som tårnet seg opp for Dan Marius i det prosjektet, da det er et tilbakelagt stadie for han. Sitatet «Det er to år jeg aldri får tilbake» sier sitt.
 
Bryggerne har, i tillegg til en fortid på Siste Sang, kom italienske Eugenia fra jobben som brygget hos Kinn i Florø og amerikaneren Matt har Amundsen bryggeri som tidligere arbeidsgiver. Så kvalitetsøl er ingen mangelvare på hva de har servert fra gjæringstankene tidligere. Matt forteller om Killer Kølsj: Vi bruker for det meste pilsnermalt med et snev av München og Carapils for å bygge litt mer maltsmak og fylde. Vi bruker en moderat dose med humle i whirlpool bestående av Crystal, Hallertauer Blanc og moderne, tsjekkisk humle. Vi startet med Kazbek, men foretrekker nå Premiants raffinerte smak. Med Killer Kølsj ville vi lage en inngangsøl for de som ikke har blitt ordentlig introdusert for håndverk og ønsker å dyppe tærne i håndverksølets deilige verden. KK ligner veldig på pilsene våre, men uttrykker et velkomment spill av fruktighet og rundhet i maltkroppen. Dette er en av mine favoritter etter en lang dag med brygging på grunn av dens drikkbarhet og kompleksitet.

Beer Flag Killer Kølsj
Kölsch 4,7% 0,33l kr 49,90
Farge: Uklar, lys strågul med hvitt skum
Aroma:
Lyst malt, gress, fuktig høy, kjeks, snev av sitrus og stenfrukt
Smaker:
Krisp og ren kölsch, som er godt humlet. Funker som både tørstedrikk, hverdagsøl og som øl foran skjermen. Det er lyst malt, kjeks, høy, stenfrukt og lette toner av sitrus, barnål og gress. Den er lett søtlig, har jovial bitterhet og god balanse mellom malt og humlebruk. Fornøyelig lettdrikkelig.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises