Den norske håndverkspilsen del 7

Den norske håndverkspilsen del 7

Det har vel aldri vært større bredde i utvalget av gode håndverksøl i Norge. Men over 90% av ølkonsumet er fremdeles pils/lys lager fra de få industribryggeriene.

For oss som er glad i de uavhengige håndverksbryggeriene er det gøy å se at stadig flere setter pils på menyene sine. En god pils skal man nemlig ikke kimse av! Pilsen er tørsteslukkeren, den er det sosiale glidemiddelet, den er trøst og glede og gode opplevelser.

Derfor fant vi ut at vi må ta pulsen på pilsen. Den norske håndverkspilsen. Vårt distriktskontor i Vestlandets hovedstad Bergen, Bergen Beer Blog, tok med glede på seg
oppgaven.

Syvende pils ut er Friaren Pilsner Extra fra Geiranger Bryggeri.
Når man bor midt i et av landets mest attraktive turistområder er det ikke rart man starter bryggeri. Det var vel slik de tenkte, gjengen bak Geiranger brygger, da de startet i 2015.

Siden har de jevnt og trutt produsert ypperlige øl med diplombrygger Frank Maråk i spissen. Mest for det lokale markedet, men finnes også på Vinmonopolet, dagligvarer på vestlandet og gode ølbarer. Vi har også hatt gleden av å ha dem med på Bergen Ølfestival en del ganger.

Friaren Pilsner Extra er en polversjon av storselgeren Friaren Pilsner på 4,7%, og som alltid gir de 0,8 prosentene det. Litt mer fylde, litt mer munnfølelse, og litt mer matvennlig.

Smaksnotat:
Friaren
Pilsner Extra
5,5%
Geiranger Bryggeri

Gyllen gul, lett tåkete, fint hvitt skumhode.
Aroma av korn og lys malt, lette krydder og florale toner.

Medium karbonering, forholdsvis lett kropp. Tørr, med hint av maltsødme under. Hint av krydder i avslutningen, god og tydelig bitterhet.
Ypperlig til grillmaten, og finfin tørsteslukker.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises