For oss som er glad i de uavhengige håndverksbryggeriene er det gøy å se at stadig flere setter pils på menyene sine. En god pils skal man nemlig ikke kimse av! Pilsen er tørsteslukkeren, den er det sosiale glidemiddelet, den er trøst og glede og gode opplevelser.
Derfor fant vi ut at vi må ta pulsen på pilsen. Den norske håndverkspilsen. Denne ganger er det vårt usentrale hovedkontor i Oslo som er på saken, når Jørn Idar presenterer denne ukens håndverkspils.
Reisen for Rygr Brygghus har vært rask og imponerende siden oppstarten i 2017. Høsten 2017 gikk det raskt for bryggeriet på Klepp sør for Stavanger, med ferdigstilling av et helt nytt lokale, bryggverk og første brygging den 18. desember. Siden den gang har det gått slag i slag for bryggeriet, som nå er eid av Grans Bryggeri og fem av de ansatte i bryggeriet.
De lanserer nesten flere nye øl enn noe annet bryggeri i Norge, og får selvfølgelig mye hylleplass i Rema 1000 med sitt tette bånd med Grans Bryggeri. Dermed finner man blant annet ukens håndverkspils, Rygr Transatlantisk Pilsner, som har blitt oppgradert med norsk malt nå nylig.
Bilde: Jonas Jacobsen
Smaksnotat: Transatlantisk Pilsner Pilsner 4,7% Rygr Brygghus
Ølet fremstår som klart og lys gulgrønn, med et kritthvit skum.
Dufter av et lett, forfriskende urtepreg fra humlen, med en god fruktighet. Det er også et fint lite maltpreg, med brød og lyst malt.
Ølet oppleves som godt balansert, gress, lett grapefrukt og en fint balanserende bitterhet i avslutningen. Den lille ekstra bitterheten er med på å gi den litt mer fylde og kompleksitet, og sitruspreget nok karakter til at den frister til flere gjentagende kjøp.
Med sin fine balanse og lette bitterhet, vil den kunne passe meget godt til grønnsaksretter, salat, bakt squash og pasta pesto. En meget god tørsteslukker.
Skriv en kommentar
Skjul kommentarer