Han med de gode ølbildene

Han med de gode ølbildene

Mange tar etterhvert ølbilder, både for egen del og for å dele med andre, men ikke alle er like gode. Vi har tatt en prat med en av dem vi mener er god til dette.

Vi som er litt over snittet interessert i øl bombarderes nærmest av ølbilder på Facebook, Instagram og Twitter. Brorparten av disse er av en temmelig lik standard. De viser klart hvilket øl som er drukket og hvordan det ser ut i glasset. Funksjonelt, men ikke spesielt inspirerende. Det finnes imidlertid enkelte som legger noe mer arbeid i disse bildene og som med dette lyser opp hverdag og helg for oss øl-nerder. En av disse er Dan Vinterlykke. Vi tok en liten prat med Dan for å høre hva som ligger bak bildene han deler med oss.

Hva er bakgrunnen for at du legger såpass mye arbeid i ta bilde av noe så enkelt som øl?

Enkelt som øl…Er dette et lurespørsmål?
Det finnes vel knapt noen produktgruppe som kan vise til større variasjon, og kompleksitet enn akkurat øl. Det er jo det som gjøre denne hobbyen så sinnsykt spennende! Jeg har vel egentlig alltid likt å ta bilder, og alltid vært glad i godt øl. Men det var først da jeg fikk en instagramkonto jeg fant ut hvor lett det var å kombinere de to interessene, og lage en enkel «ølblogg» som krever et minimum av utstyr. En smarttelefon er alt du trenger for å dele opplevelsene dine. Når responsen i tillegg var overveldende positiv ble jeg fort bitt av basillen.

Hvor henter du inspirasjonen fra?

Ofte bare fra ting rundt meg. Jeg prøver å se etter potensielle motiver overalt hvor jeg er. Jeg er spesielt glad i kombinasjonen øl og natur, kanskje ikke så rart, det finnes jo uslåelige motiver overalt hvor man snur seg her til lands.
Andre ganger kan det være navnet, etiketten eller noe annet ved brygget som fanger oppmerksomheten. Da hender det prøver jeg å fange det i bildet…(ofte er det nok bare jeg selv som ser sammenhengen, hehe). Et eksempel er «Snowmelter» fra Mohawk, den kunne jeg bare ikke åpne før den første snøen hadde falt, slik at jeg kunne gå ut å smelte en plett, legge ølen til rette og skyte et bilde.

Er interessen størst for fotgrafering eller øl?

Det er nok liten tvil om at jeg innehar mye mer kunnskap om øl enn om fotografering. Tar jo alle bilder med min HTC M8, den er litt enklere å stille inn enn konas «proffkamera». Skulle dog ønske at jeg hadde gått en vei innen foto da jeg var yngre. Jeg tror fotograf er et veldig kult yrke som kunne passet fint for meg.

Har du andre yndlingsmotiv enn ølflasker og ølglass?

Jada, de 2 gutta mine på 1 og 4 år er selvfølgelig ganske hyppige objekter. Det hender også at jeg klarer å lure med kona på et bilde. Natur som nevnt, street art/grafitti synes jeg er kult, og selvfølgelig mat! Har en kokkeutdannelse i bånn, og selv om jeg ikke har arbeidet så mye som kokk de seneste årene, har jeg en stor interesse for mat, matlaging og gode råvarer.

På Instagram går Dan under navnet @mr.winterhappiness

 


 

Vis 2 kommentarer

    1. Vil bare beklage at det tok lang tid å få godkjent kommentaren. Det skyldes rett og slett ferietid.
      (Vi har et system der første kommentar fra en IP-adresse må godkjennes. Dette for å hindre spam-kommentarer og det er ikke lite vi sorterer bort)

Din e-postadresse vil ikke vises