Humlepupp 2024

Humlepupp 2024

Humlepupp-festivalen for å feire kvinnen og ølet, blir arrangert på BD57 i Oslo på Kvinnedagen 8. mars

Damer og øl har historisk sus over seg. Det var for det meste damene som brygget øl før det ble industrielt. Og etter altfor mange år hvor damer mer eller mindre kun var fremstilt som seksuelle objekter når det kom til øl, har damene slått seg opp og frem som øldrikkere, ølnerder, bryggere og fremsnakkere av det skummende brygget.

Iår igjen blir ølfestivalen Humlepupp arrangert på Kvinnedagen i Oslo.
«Ideen til festivalen kom naturlig nok over en flaske gueuze på Schouskjelleren etter en travel helg. Vi diskuterte alle forespørslene vi hadde fått om «jenteøl» i det siste og følte noen burde gjøre noe for å sette fokus på hvor meningsløst dette ordet er og at folk heller bør bruke smaksbeskrivelser for å uttrykke hva de er på utkikk etter». Ordene kommer fra en av initiativtagerne til Humlepupp festivalen, Maja Borrevik. «Smaksløker er individuelle og utvikles stadig, de er ikke kjønnsbetinget» utdyper hun til Ølportalen.

«Målet er å spre kunnskap om øl og motivere til å utforske. Vi ønsker å fjerne fordommer og gjøre øl til allekjønnseie» forkynner Borrevik.

I 2016 slo kvinnelige bryggere og ølnerder seg sammen og lagde Humlepupp-festivalen. De var lei fordommer og ville promotere det enorme mangfoldet i håndverksølbransjen og gjøre det mer tilgjengelig for alle, da ølverden har vært preget av å være en mannfolk greie. Uhorvelig mange etiketter og navn på øl viser mangelen på respekt for kvinnen.

«Vi har kommet langt i Norge, men fordommer som henger igjen og spres, skader bl.a. ved å hindre folk i å tørre å våge i frykt for å bli stemplet» fortsetter Borrevik og legger til «Vi vil motivere jenter til å satse på ølbransjen og utforske ølverdenen ved å promotere de flotte damene vi har i ølbransjen her til lands» avslutter festivalsjefen.

Årets Humlepupp blir avholdt på BD57 i Markveien 57 i Oslo. Bryggeriene som stiller kvinnesterke er Sleeping Village, Graff, Beak Brewing, Eik & tid, Ægir, samt Beer Flag.
Det spesialbryggede Humlepupp-ølet som selvfølgelig også vil være tilgjengelig, er brygget på Graff Brygghus i Tromsø.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises