Kusttram – Belgia på en annen måte

Kusttram – Belgia på en annen måte

Knut Albert Solem skal lede oss igjennom en serie artikler om Kusttram, Belgias kyst-trikk og glade ølopplevelser langs trikkelinjen

En ferie ved kysten kan bety så mye. Du kan slikke sol ved Middelhavet, du kan padle på Helgeland, du kan vandre langs strender og klipper i Cornwall. Eller du kan ta trikken.

Belgia har ikke en kystlinje som skaper behov for noe som ligner på Hurtigruten. Tvert imot, de har 65 kilometer kyst innklemt mellom Frankrike og Nederland. Og de store og små byene som ligger langs denne strandlinjen er knyttet sammen med en trikkelinje –Kusttram.

I en serie artikler her på Ølportalen skal vi se på ølsteder langs Kusttram. Det er lett å hopp av og på, last ned de Lijn-appen og kjøp billetter etter behov.

 

Dette er ikke Belgian Beer 101. Dette er etter du har vært i Brussel, Brugge og Antwerpen og vært til messe i Westvleteren eller Westmalle. Dette er Belgia for viderekomne.

Det er ikke alle steder jeg omtaler som ligger helt opp til trikkelinjen, det får våge seg. Det går al å bruke litt buss eller taxi også. Det går også an å leie sykkel med eller uten strøm.

Hvis du blir inspirert til å planlegge en reise selv – finn riktig årstid. Skal du dra midt på sommeren er det flere steder som er åpne, det er mer folkeliv, og du kan bade og sole deg. Men da må du bestille overnatting i god tid. Alternativet er å finne andre årstider. For en nordmann er det friskt og fint å gå langs strender, brygger og pirer i regn og blest. Da jeg tok turen våren 2023, var det ustabilt vær. Men det var god plass og lite kø.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises