Kusttram del 2 – Ølhotellet i Oostende

Kusttram del 2 – Ølhotellet i Oostende

Knut Albert Solem skal lede oss igjennom en serie artikler om Kusttram, Belgias kyst-trikk og glade ølopplevelser langs trikkelinjen

Selv om den belgiske kysttrikken starter enda litt lengre østover, i Knokke-Heist, er Oostende en praktisk by å starte reisen i, og kanskje ha som base. Dit er det gode togforbindelser, for eksempel fra flyplassen. (Oostende har faktisk en egen internasjonal flyplass. Men det skal vi komme tilbake til i en senere artikkel).

Oostende er ingen storby, ca 70 000 innbyggere, men innbyggertallet øker betydelig om sommeren. Det er en havneby, men her er det også sanddyner og stender som lokker turister. Og det er flere gode ølsteder.

Ikke minst finner du en attraksjon flere byer burde ha – et ølhotell. Hotel Botteltje.

Her er det store fine rom, og hvert av dem er sponset av et belgisk bryggeri. I kjøleskapet finner du et par øl fra dette bryggeriet, samt en flaske av et eget husøl. Jeg fikk plass på d’Achouffe-rommet; vil du heller bo på for eksempel De Halve Maan eller Het Anker får du spørre når du bestiller. Det er rom i ulike størrelser og prisklasser. Det er ikke et stort hotell, så det kan være lurt å bestille i god tid, særlig i høysesongen.

Hotel Botteltje – Botteltje

Er du sliten etter reisen, har de også en restaurant vegg i vegg. Den er stort sett åpen hver dag fra lunsjtid og til godt over midnatt. En ølliste med 300 valgmuligheter, hvorav 16 på fat, og 70 varianter av genever. Selvfølgelig får du alle de kjente belgiske ølene, men her er det også en del å finne fra små lokale bryggerier som aldri dukker opp utenfor nærområdet. Se flaskelisten Bottle beers – Botteltje

Maten er god og variert, ukens meny koster drøyt 20 euro for to retter. De har også en tavle med fristende retter – fisk og sjømat eller sesongens fristelser som asparges.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises