Kusttram del 3 – Et bryggeri og en anbefalt bar i Oostende

Kusttram del 3 – Et bryggeri og en anbefalt bar i Oostende

Knut Albert Solem skal lede oss igjennom en serie artikler om Kusttram, Belgias kyst-trikk og glade ølopplevelser langs trikkelinjen. Dette er del 3

Et kvartal unna strandpromenaden – og ikke langt unna trikkelinjen, finner du t’Koelschip, Stadsbrouwerij Oostende. Her finner du en hveteøl, en Blue Buddha Beach Beer, en Saison med champagnegjær. Men det finnes også litt mer avanserte fatlagrete godbiter. Du kan bestille bryggeriomvisning med smaking, her er det workshops med brygging, og de har også en nettbutikk. Noen dager har de ostebar, med serverig av utvalgte oster og øl. Kjøper du i kassevis får du øl like over sympatiske 2 euro pr. flaske. Blonde Kuif | City Brewery Ostend | Stadsbrouwerij ‘t Koelschip Oostende.

Det er ikke nettsiden de har brukt mest tid på, så ta kontakt med dem hvis det er noe du lurer på.

t’Koelschip startet som en ølbutikk, der de solgte øl fra Wallonia, altså den franskspråklige delen av Belgia. På det meste hadde de 900 sorter øl. I 2017 ble de første tankene levert, og de begynte å brygge eget øl. De selger fremdeles andres øl, men nå er hovedfokus å være et lokalbryggeri for Oostende. De brygger øl for firmaer, organisasjoner og barer.

Sandy tar imot, det er hun og mannen hennes som driver bryggeriet.

I Langestraat finner du baren Lafayette, som har et hyggelig ølutvalg og god service. Jeg bestilte en Keyte Oostendse Tripel, som falt i smak. Bryggeriet, Brouwerij Strubbe, holder til i Ichtegem, et par mil innover i landet. Ikke lenger unna enn at det må kunne serveres som lokalt.

Det finnes flere gode ølbarer i Oostend. Manuscript ligger rett over gaten for Lafayette, for eksempel.

Men vi skal jo på trikketur.

Tidligere innlegg i Kusttram-serien finner du her:

Kusttram 1

Kusttram 2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises