Kusttram del 4 – t’Werftje i Zeebrugge

Kusttram del 4 – t’Werftje i Zeebrugge

Knut Albert Solem skal lede oss igjennom en serie artikler om Kusttram, Belgias kyst-trikk og glade ølopplevelser langs trikkelinjen. Dette er del 4

I fjerde avsnitt kommer vi oss omsider på den belgiske kysttrikken, etter hyggelige dager i Oostende. i tar trikken nordøstover, ikke helt til endestasjonen, men til Zeebrugge.

Og så skal i ut i havnestrøket.

Er gentrifisering av det gode? Tja. Det er alltid noen som mener alt var bedre før. At havnekneiper skal bevare sin rustikke sjarm. At det skal være kaldt og trekkfullt, og at man skuler skeptisk mot gjester man ikke kjenner fra før. At stambordene er i respatex.

Du finner slike kneiper i Zeebrugge hvis du leter etter dem. Man jeg vil heller anbefale en restaurant på havnen der fasaden er ganske beskjeden, men der du finner et serveringsted der de er travle med å servere lunsj. Og der sjømaten er den som frister, fra kroketter av de lokale små rekene til en full skalldyroppsats med hummer.

Stedet heter t’Werftje.

Serveringsstedet ble etablert allerede i 1905, den gangen var det nok enklere servering til de som jobbet på verftene og om bord i skipene som var målgruppen. Så har restauranten utviklet seg gradvis gjennom årene. I 2015 bestemte man seg for å pusse opp for å få bedre infrastruktur og litt mer komfort for gjestene. Samtidig er det beholdt et preg av det maritime med bjelker og annet treverk. Det er en rustikk stil, det er mer rorbu enn damask.

Du kan sitte i baren, spise et par rekekroketter og ta en øl. Du kan spise a la carte, skalldyr, torsk, røkt ål eller fiskesuppe. Det er uansett ikke noe lavprissted, men det går an å budsjettere. Jeg har likvel et råd: La dette være det måltidet der du skeier ut. Bestill skalldyrplatte, og er dere tre, kan man bestille for to. Så man jo ikke ha hummer eller kaviar. Men østers av ulike slag, sjøkreps, store og små reker, knivskjell, krabbe og muslinger.

Og så skal du prøve en drikkematch som du ikke har prøvd. Rodenbach til skalldyr. Den syrlige friskheten fra det flamske røde ølet er en utmerket kombinasjon som er populær i dette området. Men det er mye mat i skalldyroppsatsen, så du rekker å prøve en øl til fra listen deres. De har Brugse Zot på fat, for eksempel. De har et glimrende vinkart også, hvis du absolutt foretrekker det.

Åpningstidene varierer litt etter årstid, men de har gjennomgående åpent fra 11 til sen kveld. Er det travelt, kan noe en ettermiddagstime når vi nordmenn føler oss sultne være et godt tips. De tar visstnok ikke reservasjoner, så da er det lurt å planlegge litt strategisk.

Det finnes en takeaway-meny også, men det er litt stusslig å spise så god mat på en parkbenk. Den er vel mest egnet for de som har ankret opp i en gjestehavn i nærheten og har øl på kjøl der.

 

 

Tidligere innlegg i Kusttram-serien finner du her:

Kusttram 1

Kusttram 2

Kusttram 3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises