Kusttram del 5 – (H)eerlijk – der øl og mat finner hverandre

Kusttram del 5 – (H)eerlijk – der øl og mat finner hverandre

Knut Albert Solem skal lede oss igjennom en serie artikler om Kusttram, Belgias kyst-trikk og glade ølopplevelser langs trikkelinjen. Her får den den (h)ærlige del 5

Så du trodde du ikke forsto flamsk/nederlandsk? Stavemåten er ofte annerledes, men ordstammen er ofte den samme i den germanske språkfamilien. Man kan til og med få med seg ordspill. Som navnet på dagens reisemål. (H)eerlijk. På norsk: (H)ærlig.

Vi går på trikken igjen, nå i motsatt retning. Vi skal til Oostende, men denne gang til utkanten av byen. Vi skal faktisk til en destinasjon like ved Oostende internasjonale flyplass. Nei, du skal neppe ta flyet derfra, da jeg sjekket en dag i midten av april var det tre avganger. Til Alicante, Malaga og Gran Canaria. En charterflyplass, med andre ord, og til liten sjenanse for nabolaget. Kanskje en destinasjon for Widerøe å fly tørste nordmenn?

Men vi skal ikke dit, vi er jo på trikketur. Nærmeste trikkestopp heter Raversijde Middenlan,. Og vi skal besøke Bierrestaurant (H)eerlijk.

Som på så mange gode serveringsteder i Belgia, blir jeg stående og sikle foran ølskapene. Her er det seksti varianter av lambic/geuze, her er det full rekke med trappistøl og masse annet spennende.

Det er Vicky og Kevin som tar imot i sin egen restaurant, som de har drevet i fem år. Han står bak grytene, hun serverer og anbefaler drikke til. Og sammen utvikler de nye menyer med mat og øl.

Her kan du selvfølgelig bestille det du ønsker fra menyen, med belgiske klassikere som blåskjell, kroketter med ost eller reker, fersk fisk eller biff. Du kan nøye deg med en burger eller et ostefat, og du kan gå all in i en dessertmeny der du blant annet kan få hjemmelaget is med øl, sjokolademousse laget med Chimay Bleu eller hva med en Sabayon med Rochefort 10?

Men min varme anbefaling er at du bestiller bord på forhånd, og ber om en tre til femretters sesongbasert meny med deres anbefalte øl til. Du finner månedens meny på nettsidene, men så kan det være at de har fått inn råvarer som de gjerne serverer i tillegg eller istedenfor det som er satt opp. Noen øl vil være kjenninger, andre fra små bryggerier i regionen. Og bestiller du ølmeny til maten, kan du velge store eller små glass. Det kan jo være kjekt hvis du skal se nærmere på det de har i kjøleskapene.

Kunnskapsrik og hyggelig service, her er det lett å sette av både ettermiddagen og kvelden. Og så tar det bare ti minutter å gå ned til trikken.

NL | Restaurant Heerlijk (bierrestaurantheerlijk.be)

Tidligere innlegg i Kusttram-serien finner du her:

Kusttram 1

Kusttram 2

Kusttram 3

Kusttram 4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises