Kusttram del 7 – Nieuwpoort

Kusttram del 7 – Nieuwpoort

Knut Albert Solem skal lede oss igjennom en serie artikler om Kusttram, Belgias kyst-trikk og glade ølopplevelser langs trikkelinjen. Ding, ding! Vi har nå kommet til stopp nummer sju

I denne lille byen finner du konditorier og iskiosker, sjokolade (dette er jo tross alt Belgia) og ferieleiligheter i ulike prisklasser. Båthavn for ulike farkoster også. Og en strand som fylles raskt opp. I Belgia har man ikke solstoler og parasoller på samme måte som ved Middelhavet. Her er det bygget mer hardføre små hytter i betong som tåler at Nordsjøen står på. Disse kan du leie på dagsbasis, for en uke eller for en måned. I helger med godt vær er det masse sykkelturister i området.

Så finnes det noen strekninger med sanddyner og strå uten slike fasiliteter og en og annen brygge hvor man kan prøve lykken med fiskestang. Men ikke forvent stillhet og store naturopplevelser, det er mange belgiere og besøkere som vil oppleve de få kilometerne med kyst.

C-Port Lounge Bar

Her er det butikker med lokalt og regionalt øl i hyllene, men vi har sett oss ut en ølbar med godt utvalg. C-Port Lounge Bar har er beskjeden terrasse mot kanalen og havneområdet på forsiden, men en stor terrasse og glassveranda på baksiden.

Vi slår av en prat med en av de faste gjestene, som har flyttet til kysten for å nyte livet som pensjonist. Han er blitt godt kjent med flere av stamgjestene. Disse utgjør omtrent halvparten av kundene, resten er turister. Verten anslår at en fjerdedel av gjestene er franske.

Krigshelter og øl

Her er det 140 ulike øl å velge blant, mange faste som trappistølene, men også nyheter som kommer og går. Jeg prøver en flaske Hendrik, kontraktbrygget hos Deca for lokal entrepenør Bernt Gunst, Han har to øl oppkalt etter lokale helter fra første verdenskrig, Hendrik og Karel. Disse to åpnet i oktober 1914 slusene i kanalene i nærheten og oversvømte strategiske arealer, som forsinket den tyske fremrykkingen mot Nuiewpoort.

Og ølet som bærer Hendriks navn og portrett er en fin heder til en helt. Fruktig smak og aroma, toner av appelsin, tørr ettersmak. Det er morsomt å finne slike lokale øl som ikke er tilgjengelige overalt.

Tidligere innlegg i Kusttram-serien finner du her:

Kusttram 1

Kusttram 2

Kusttram 3

Kusttram 4

Kusttram 5

Kusttram 6

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises