Kusttram – del 8 Brouwerij St.Idesbald

Kusttram – del 8 Brouwerij St.Idesbald

Knut Albert Solem skal lede oss igjennom en serie artikler om Kusttram, Belgias kyst-trikk, og glade ølopplevelser langs trikkelinjen. Her får dere del 8

Vi begynner å nærme oss reisens slutt, men vi hopper av trikken i Koksijde Sint-Idesbald.

Vi skal litt inn i landet, tre kvarters spasertur. Til Brouwerij St.Idesbald, en bryggeripub som i og for seg ligger ved et tidligere kloster, men som ikke kan skryte på seg aktivitet tilbake til en dunkel middelalder. Men det betyr jo ikke at det er noen feil på ølet.

Bryggeripuben ligger idyllisk til ved en liten andedam, og du kan ta med deg ølet ut i parken. Her kan du også kjøpe litt varme snacks til ølet som rekekroketter, bitterballen eller calamares. Belgiske vafler har de også.

Fire øl brygges på stedet, en blonde, en brun, en rød og en tripel. Det er verdt å merke seg at flaskeølene med samme navn brygges av det store regionale bryggeriet Delirium-Hyughe – men de som serves fra fat her er brygget på stedet.

Bryggeripuben åpnet i 2020, og det var en trang fødsel. Den første tiden var det bare tillatt å servere ølet utendørs, og det er surt nok når vinden kommer inn fra Nordsjøen. Den idylliske bygningen har blant annet vært brukt for oppdrett av duer. Her er det brukt mye omtanke på innredning og grafisk design. Hovedbygningen i parken har vært brukt som kloster, til militære formål og som landbruksskole. Nå huser den et kunstmuseum – lenke. Kunstencentrum Ten Bogaerde | Gemeente Koksijde

Jeg smakte på det forfriskede blonde ølet, men det røde var kanskje mer spennende med lett sødme og aroma av frukt og røde bær.

Før du går på trikken, kan du jo ta et glass på Bière sur Mer. Det tar tre kvarter å gå ned dit. Jeg tok en Trippel fra bryggeriet oppe i veien. God mat hadde de også.

Brouwerij Sint-Idesbald | Koksijde (brouwerijsintidesbald.be)

 

Tidligere innlegg i Kusttram-serien finner du her:

Kusttram 1

Kusttram 2

Kusttram 3

Kusttram 4

Kusttram 5

Kusttram 6

Kusttram 7

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises