Øl til julemat med Marius Marthinsen fra Jåttå Gårdsbryggeri

Øl til julemat med Marius Marthinsen fra Jåttå Gårdsbryggeri

Det har blitt en slags tradisjon her i Ølportalen at vi tar på oss ansvaret for å guide deg til å gjøre riktige ølvalg til julematen. Ølfolk med stor interesse og kunnskap om øl har delt raust av sine tips, og sånn gjør vi det i år også. Denne gangen går vi rett til kilden, og har spurt et knippe ølbryggere hva de helst vil drikke til julematen. Tvisten er at de ikke kan velge sine egne øl..

Denne gangen er det Marius Marthinsen fra Jåttå Gårdsbryggeri, like utenfor Stavanger, som deler sine tips.

«Øl til lutefisk: Norsk lutefisk må serves med norsk håndverksøl. Kinn Solsnu er god alene, og en veldig god match når man skal lete utenfor eget bryggeri. 

Øl til juleribbe: Jeg er usikker på om denne faktisk er i salg lenger, men Vegvisir fra Fjordfolk synes jeg er et godt matøl generelt, og et øl jeg gjerne ville hatt til juleribben. 

Øl til pinnekjøtt: Dette er det viktigste valget for meg hver jul. Pinnekjøtt skal være røykt, og ideelt sett ønsker jeg meg en lett krydret red ale med litt bitterhet og raus sødme, alternativt en fyldig lager. Jeg har ikke smakt den enda, men jeg sikter meg inn på Ølbæks Rusten jul. 


Øl til torsk: Til torsken tror jeg at jeg skal sikte meg mot et av råølene til Bygland Bryggeri. Ideelt sett ville jeg hatt Raftevold, men Voss som er i salg nå tar jeg gjerne. 

Øl når julefreden senker seg: Når familien for øvrig har funnet sengen lille julaften og far skal gjøre sine gjerninger i siste liten er dette ofte i følge med en Stelliger Divum fra Berentsen. Dette har jeg holdt på med i mange år.»

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises