Oslo Brewing co og Jamesons lanserer to nye øl

Oslo Brewing co og Jamesons lanserer to nye øl

Oslo Brewing Company og Jamesons Irish Whiskey gjennom Pernod Ricard Norway har videreført sitt suksessfulle samarbeid og lansert to nye fatlagrede øl, Irish Coffee Stout og Black Forest Stout.

Dette samarbeidet er en del av «Project Hops» til den irske whiskeyprodusenten Jameson, hvor brukte whiskeyfat blir gjenbrukt til å lagre øl.

Dimitri Yogaratnam, daglig leder i Oslo Brewing Company, forklarer at denne gangen har de brygget øl med lavere alkoholinnhold for å gjøre dem mer tilgjengelige i smak og pris. Dette valget ble gjort for å unngå at ølene blir for kraftige i smaken, da noen fatlagrede øl kan være litt overveldende. Målet var å lage øl med mer moderate alkoholnivåer og gjenkjennelige smaker.

«Irish Coffee Stout» er inspirert av nordmenns kjærlighet til Irish Coffee. Ølet har en fyldig smak med lav bitterhet, og den klassiske Irish Coffee-smaken oppnås ved å bruke ferskbrygget espresso fra Fuglen kaffebrenneri i Oslo, sammen med sjokolade og kakaonibs. Alkoholinnholdet er moderat, med kun seks prosent.

«Black Forest Stout» tar inspirasjon fra den velkjente tyske kaken «Schwarzwaldtorte,» der sjokolade og kirsebær spiller hovedrollen. OBC brukte sjokolademalt, vaniljebønner og hele kirsebær under bryggingen for å forsterke smaksprofilen. Dette ølet er også lagret i seks måneder på brukte whiskeyfat fra Jameson og gir en smakseksplosjon med lav bitterhet og et alkoholinnhold på 6,7 prosent.

Samarbeidet mellom Oslo Brewing Co, Jameson og Pernod Ricard Norway har vært svært positivt og givende. Det har ført til økt oppmerksomhet rundt OBCs merkevare, og ved å lage mer tilgjengelige varianter av fatlagrede øl, har de klart å begeistre også de som vanligvis ikke drikker denne typen øl. Dette har vært en morsom reise for alle involverte parter.

Begge ølene er tilgjengelige på Vinmonopolet og som keykegs for utelivsbransjen.

 

Oslo Brewing co
Irish Coffee
Fatlagret stout   6% 0,33l kr 79,90

Farge: Klar,svart ned rødlig skjær lys beige skum
Aroma: Aromaen er kaffe, kaffe og kaffe. Ørsmå hint av røstet malt og whiskey når drn er lun, men det er kaffe all the way
Smaker: Milde, balanserte toner av kaffe, whiskey og søtlig malt. Kan ikke si den er veldig kremete, men om jeg fikk en Irish coffee på 6% servert kald, tror jeg vi ikke er langt unna status quo med dette ølet. Trodde det var mer alkohol, selv om den ikke er boozy eller sterk, men illusjonen om en Irish coffee lurte meg der. Nesten fristet til å toppe med kremfløte, men da varm fløte, slik at det blir komplett motsatt fra en Irish. Kanskje neste gang…

Ølportalen 8/10 Untappd 1,88

 

Oslo Brewing co
Black Forrest
Fatlagret stout   6,7% 0,33l kr 84,90

Farge: Klar,svart ned rødlig skjær lys beige skum
Aroma: Mørk malt, mørke bær, melkepulver og hint av eik
Smaker: Dine tone av mørk malt, karamell, mørke bær, søt kaffe og kakao. Fine toner, med noe søtligd toner. Funker godt for hva det ment. Godt balansert, ikke noe som stikker veldig frem, men fint spill mellom de fruktige tonene og den mørke maltbasen. Første slurkene var noe søtlig mot bærpreg som var kraftigst, men det er en stout som bærer ølen og tilsetningerne når den kommer opp i temperaturen den skal ha.

Ølportalen 8,25/10 Untappd 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises