Oslo Lagerfest 2023 – en gammeldags, avslappet ølbegivenhet

Oslo Lagerfest 2023 – en gammeldags, avslappet ølbegivenhet

Oslo Lagerfest går av stabelen til helgen og Ølportalen har slått av en prat med arrangørene

«Vi bestemte oss for å starte Lagerfest fordi vi fortsatt husker hva ølbarkultur og ølentusiasme og connoisseur var før år 2005» forteller Jon Roth, en av arrangørene bak festivalen, til Ølportalen.

Roth driver importfirmaet Le Bambocheur – Beers of Distinction med samarbeidspartner Ben Colsenet og begge står bak ølfestivalen som avholdes på Nydalen Bryggeri og Spiseri i Oslo.

«Den gang var det en samling av spesifikke øl som ble ansett som verdensklassikere -både som stiler og merker- blant dem pilsnere, surøl og ales med intenst solide og tilfredsstillende smaksprofiler. Det kunne være sesongbaserte spesialiteter fra bestemte steder som brukte lokale råvarer som skiller øl fra et sted til et annet, bare over en elv eller en dal» kommer det lyrisk fra amerikaneren.

Matt Thomas fra Beer Flag stiller på Oslo Lagerfest iår også @Oslo Lagerfest

De to øletusiastene sitter med en følelse av at denne typen ølbar begynner å gå tapt, om ikke overveldet av nymotens brygging. Det er et noe ufortjent hat mot disse type ølene som får Ben og Jon til å reagere.
Virksomheten deres drives frem av troen på at disse kornete ølene er som brød; det er lyst brød og mørkt brød og brød med forskjellige typer gjær, mel og frø, men på slutten av dagen kjøper alle allikevel brød. Uansett hvilke forskjellige kjepphester som kommer og går, forteller de entusiastisk.

I et pilselskende land som Norge, satser de på at de har rett, og derfor inviterte de likesinnede som elsker pils og slike klassikere til å bli med på dette lille festivaleventyret.

«Lagerfest i fjor var flott! Mange pilselskere møtte opp på festivalen hvor det var både norske og utenlandske bryggerier tilstede» smiler arrangøren.

Selv om de opprettholder navnet Lagerfest iår også (men med tilnavnet ‘edition 2’), har de også med klassiske toppgjærede ale-stiler for å få festivalen til å se mer ut som sin favoritt ølkjeller fra 1995.
«Vi vil tilfredsstille alle de som elsker klassiske ølstiler! Dette er en gammeldags, avslappet ølbegivenhet hvor du kan finne  klassiske stiler for å fylle alle hjerters lyst. Alt på ett sted» avslutter Roth.

Alle bryggeriene vil ha minst 4 øl å tilby de besøkende, så det er mye godt øl i vente.

 

Oslo Lagerfest 2nd edition holdes på Nydalen Bryggeri og Spiseri i Oslo fredag den 25. og lørdag den 26. august fra 16.00 til 22.00 begge dager.


Bryggeriene som kommer er som følger:

Brouwerij van Steenberge (Flandern, Belgia)

Budelse Brouwerij (Brabant, Nederland)

Mahr’s Brau (Bamberg, Tyskland)

Herrnbrau (Ingolstadt, Tyskland)

Badisches Statsbrauerei Rothaus (Black Forest, Tyskland)

Malduguns Alus (Rauna, Latvia)

Beer Flag (Oslo, Norge)

Disko Brewing (Lier/Drammen, Norge)

Schouskjelleren (Oslo, Norge)

Grünerløkka Brygghus (Oslo, Norge)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises