Oslo Lettølsbryggeri Julekaffe

Oslo Lettølsbryggeri Julekaffe

Ølportalen vil frem til jul ha fokus på juleøl i våre anmeldelser. Idag slår vi et slag for lettøl og kaffe!

 

Oslo Lettølsbryggeri er hjertebarnet til Kevin Jo Hansen og Lars Kolstad Huse.
Gutta, med erfaring fra bla Amundsen, Kinn, Vår Frelser og Oslo Håndverksdestilleri, har lekt med tanken i mange år, men det var først i 2024 de fikk laget det første, forløsende lettølet, til rungende suksess på både boks og fat.
De jobber med noen spennende prosjekter og vil revitalisere noen gamle kjenninger fra fordums tid,
så det er spennende tider imøte!

Drømmen er norgesherredømme på alle utsalgssteder for drikke med sitt håndverkslettøl,
da lettølet ikke går under vanlige alkoholbetingelser.
Julekaffe er deres tredje lettøl, etter debuten Campingøl og
(Te).

 

Oslo Lettølbryggeri
Julekaffe
Lettøl med kaffe 2,5% 0,44l kr 49,90 (Storo Ølutsalg)

Farge: Klar, dyp kastanjefarget med lyst beige skum
Aroma: Herlig aroma av kaldbrygget kaffe med enkel sødme fra maltet liggende i bakkant
Smaker: Det er kaffen som fører an, før maltbasen fra den mørke milden tar over og sammen rir de lykkelige inn i solnedgangen.
Ikke bare er det en nydelig dark mild, men samspillet de har fått til med kaffen er perfekt.
Dette er en match made i heaven.
Og for en som tar kaffe i veldig små doser og ennå mer sjelden uten brennevin oppi, er allikevel dette ølet bare praktfullt. Det er kvalitet i kaffen og det er kvalitet i ølet.
Kaffen får mer plass når den lunes litt, men det funker så godt sammen med maltsødmen som også gir mer av seg.

Om man først skal begynne å drikke til julefrokosten, er dette ikke bare lavalkohol, men den gir kaffeboost og tilfredstillelsen av øl!
Hvis du MÅ vente helt til julelunsjen, så gjør det, men denne vil være en fin følgesvenn der også.

Og om julemiddagen har gitt beltet et nytt hakk eller to, så kan en klunk sprit eller kraftig kaffe være at kroppen siger fullstendig sammen.
Da kan man fint nippe til en boks av Oslo Lettølbryggeri sin Julekaffe og få litt piffen tilbake, før neste beltehull må tillegges.

Det er vel et styrketegn at man prøver å finne situasjoner for å åpne en boks, tenker jeg….

PS: Laget med Bonsak malt og i samarbeid med Solberg Hansen har de brukt La Bolsa julekaffe fra Guatemala.

Ølportalen 10/10   Untappd 3,15

 

Les også:
Ølportalen Juleøltest 2024
Ølkalendere 2024
Flere saker om juleøl
Intervju med Michel Ordeman fra Jopen
Det svermer for norske mjøderier

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises