Påskedrikke til eggemaling

Påskedrikke til eggemaling

Det nærmer seg påske, og for mange av oss betyr det sammenhengende fri i over en uke. Normalt sammenfaller denne friperioden med de første tegn på at våren er her, men snøen har lagt seg over påskeliljer, hestehov og hele uka med blåklokker. Ja, det var en periode det snødde så mye på viserne at man måtte skru klokka en time frem.

Noen tilbringer påskeferien på hytta, noen hjemme, noen i en europeisk storby eller på en varm og solfylt strand. De siste kategoriene trenger ikke lese videre, det er dere i de to første vi henvender oss til.

For hvilket øl skal handles inn og eventuelt pakkes i bilen som skal frakte det til hytta? Det er det store og vanskelige spørsmålet mange stiller seg.

Frykt ikke, vi har klar en veiledning til deg for alkoholfritt, påskeøl og til og med en påskemjød!

Med på kjøpet får du også noen tips om hva slags mat som kan passe til.

 

Bådin
Påskepils
Pils   5,2%   0,33l   kr 51,10

Farge: Uklar, gyllen med offwhite skum
Aroma: Lyst malt, hint av sitrus, noe floralt og lett bitterhet mot appelsinmarmelade
Smaker: ‘Crisp’ og god pilsner. Fint maltpreg som underliggende base, florale toner som leker mellom gress, blomster, barnål og grapefrukt. God pils fra Bodø-bryggeriet!
Her er pilsen når du kommer inn fra kulden og ønsker en liten forfriskende hvil i stolen før du drar igang med fyring i ovnen, brettspill og middagen. Eller bare når du trenger en lett maltklem og et ørlite humlekyss.

Lasse

 

Hogna Brygg
Antagonist 3.03 V.2.0
Triple IPA   10%   0,44l   kr 99,80

Farge: Appelsingul, uklar, flott hvitt skumhode.
Aroma: Aroma av påske-appelsin!
Smaker: Smak av påske-appelsin!

Dette er moderne IPA slik det kan og skal gjøres. Massiv aroma og smak fra Citra og Mosaic. Når disse humlesortene får rett behandling er det en helt uslåelig kombinasjon, og her har de fått nettopp det.
Stor og fyldig. Lett bitterhet. Masse fruktsødme uten å bli generisk. Myk og deilig i munnen. Servert rett fra kjøleskapet eller snøfonnen merker man forsvinnende lite til de 10 prosentene.
Perfekt solveggøl. Perfekt påskeappelsinsolveggøl.

Rolv

 

Nøgne Ø
God Påske

Strong Ale   9%   0,5l kr 69,00

Farge: Disig, dyp oransjegul med hvitt skum
Aroma: Lyst malt, sitrus, noe fuktig korn, florale toner mot rosebusker og urtehage, hint av barnåler, pepper og korianderfrø
Smaker: Fin fylde og fruktige toner fra en litt grovere maltprofil. Sitrus hvor appelsin, pomelo og noe mandarin ledere over i appelsinmarmelade og grapefrukt (søtlig og bitter). Det er hint av fuktig korn mot ferske brød og kjeks her også som minner om råøl. Lett karbonering som løfter frem et lett urterpreg, pepper, korianderfrø og ikke minst nåletrær.

Dette er en kompis når grillpølsene kommer frem eller man har pinnebrød på bålet.

Lasse

 

Kinn Bryggeri
Vårbukk
Trippel Bokkøl   9,5%   0,75l   kr 120,00

Farge: Dyp rødbrun/kobberbrun, klar, flott beige skumhode.
Aroma: Aroma av brun malt, toner av brødskorpe, hint av mørk frukt og karamell, noen florale toner.
Smaker:
Medium til lav karbonering, kremet munnfølelse. Medium fylde. Fin sødme med karamell, mørk frukt, hint av toffee, litt nøtt, noen lette kryddertoner. Lang avslutning med god maltsødme, fint balansert mot lett bitterhet og fruktige toner, og god varmende alkohol. Skummelt lettdrikkelig for sine 9,5%.

Trippel bokk er vel strengt tatt ikke en type bokk, men er vel ment å si noe om intensitet og styrke. Uansett er dette et meget lekkert øl, komplekst og deilig. Slik veldig mange av Kinn sine øl jo er.
Jeg liker godt at Kinn legger seg på den litt moderate og drikkevennlige siden av sterk bokkøl. Det kan fort bli overveldende mye maltsødme og lite annet. Her er ting i balanse.

Jeg skal følge etikettens anbefaling og drikke dette ølet til det tradisjonelle påskelammet. Det tror jeg kommer til å gå veldig bra.
Og når folk stabber rundt i påskefjellet på bakglatte ski skal jeg sitte foran peisen med et glass Vårbukk, en god bok og smile tilfreds.

Rolv

 

Jåttå Gårdsbryggeri
Påske IPA
IPA   6%   0,33l   kr 64,70

Farge: Uklar, gyllen emd hvitt skum
Aroma: Fruktig mot sydhavsfrukter som ananas og mango, lyst malt, noe søtlig grapefrukt, appelsinmarmelade og barnåler i bakkant
Smaker: Fin karbonering og myk, men fyldig kropp. Det er mye av det samme som går igjen i smakene. Lys maltbase med hint av kjeks, men det er ting som vokser på busker og trær som dominerer her med sitrus som mandarin og grapefrukt, ananas, mango, litchi, samt noe barnål og appelsinmarmelade i avslutningen. Søtlig og fin, ikke veldig bitter avslutning, så en forfriskende liten sak man kan nyte på og uten ski på beina.

Dra frem potetgullet om du er innendørs.

Lasse

 

Beer Flag
Easter Crimes
Dry Hopped Saison   4,7%   0,33l   kr 

Farge: Disig, lys gyllen med hvitt skum
Aroma: Floral og krydret aroma med mye sitrus hengende som et slør etter. Lyst malt, noe brød, grapefruktskall og barnåler med et ørlite hint av kvae
Smaker: Det florale og sitrusen leker videre i smaken, men her kommer det også noe tropiske toner, kanskje fersken, papaya og litchi, sammen med den lyse maltbasen. Den er fruktig, floral, lett bitter med en kilende karbonering.
Frisk og interessant saison, dette her.

Nytes med en god bok om den er via øynene eller ørene, men matmessig hadde jeg nok tenkt spekemat, eggerøre, godt smør og flattbrød.

Lasse

 

 

Kinn Bryggeri
Påskeøl
Engelsk Indiaøl   6,5% 0,75l kr 108,00

Farge: Innbydende gyllen, lett uklar, fin hvitt skumhode.
Aroma: Balansert og elegant aroma av sitrustoner og urter/krydder. Hint av lyst brød og marsipan.
Smaker:

Myk og fin i munnen, perfekt karbonert. Smaker av appelsin, sitrus, lette kryddertoner, lys karamell og lys brødskorpe. Medium + lang avslutning, med fin og avstemt bitterhet.

Perfekt matøl igjen fra Kinn. Skal drikkes til påskens pinnekjøtt. Bryggeriet anbefaler også til godt krydret mat. Nydelig øl i solveggen.

Rolv

 

Mjøderiet
Påskemjød
Mjød   10% 0,25l kr 115,20

Farge: Klar, lys strågul
Aroma: Fine, lette toner av honning og appelsin.
Smaker:

En elegant mjød som kan virke litt tynn for sine 10%, men her er det fine, fløyelsmyke toner av appelsin og honning.
Absolutt en aperitif før man dekker bordet til aftensmaten.

Lasse

 

Klokk & co
FRIPA Radler Mandarin & Sitrongress
Radler   0,5%   0,33l kr 13,93 (Meny.no)

Farge: Tåkete, gyllen med flyktig offwhite skum
Aroma: Herlig aroma av mandarin! Det kjennes svakt hint av en lys maltbase, med noe tropisk og sitrus, samt et hint av sitrongress i bakkant
Smaker: Frisk, fruktig og tørsteslukkende! Fine, gode smaker av mandarin over noe lett tropisk som mango og fersken (hvit fersken?), hint av honningmelon og sitrongress. Det er en underliggende maltbase her, men fabelaktig balanse mellom den alkoholfrie (0,5%) FRIPAen og limonaden de har tilsatt. Jeg er svak for radlere og denne er ingen unntak. Dette smaker sol og glede på boks.
Perfekt substitutt til brusen, da det er mindre sukker og den er billigere.
Frokost, lunsj, brunsj, mellommåltid, middag, aftensmat, nattmat og snacks. Går til alt!

Lasse

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises