Et lite knippe juleøl fra Rygr Brygghus

Et lite knippe juleøl fra Rygr Brygghus

Ølportalen vil frem til jul ha fokus på juleøl i våre anmeldelser. Idag er vi på Jæren hos Rygr Brygghus

Rygr Brygghus, et mikrobryggeri på Jæren, brygget sitt første øl i 2018. Siden den gang har de hatt en eventyrlig vekst og blitt et av Norges største mikrobryggerier på rekordtid. Bryggeriet, som er delvis eid av de fem ansatte, har skapt en suksesshistorie.

Bryggmester Øyvind Tveit står bak et imponerende utvalg håndverksøl, tilgjengelig gjennom Rema 1000-systemet. Han har også utfordret smaksløkene til lokalbefolkningen gjennom samarbeid med blant annet Jæren Korn & Malt, og bidratt til å sette Jæren på ølkartet

Rygr hadde med to barley wine i Ølportalens juleøltest 2024.

 

 

RYGR
Sure Jöel
Fruited Sour 4,7% 0,33l kr 59,90

Farge: Tåkete dyp rødrosa med rosa skum
Aroma: Syrlig og frisk. Masse bringebær, rips, kirsebær, vanilje, naturell yoghurt og hint av krydderier
Smaker: Livlig karbonering. Syrlig og frisk i smakene også. Igjen er det rips, bringebær og kirsebær som leder an, med svale toner av vanilje og krydder, uten at de peker seg særlig frem.
Passer til riskremen og matcher den røde sausen med røde bær, men er mye mer syrlig.

Den kan derimot være en spennende kontrast til julegrøten, hvor også den kremte og feite grøten, samt kanel kan bygge opp under bærpreget. Men det salte smøret skal man være litt på vakt med å for mye av når man tar en slurk.

Lasse L 8/10

 

Rygr
Valhall Julekrydder
Barley Wine 14% 0,33l kr 125,90 (kommer på desember-slippet)

Farge: Klar, mørk mahogany med beige skum
Aroma: Søtlig maltbase med kanel, nellik, mørk sjokolade, fløtekaramell og vanilje. Ørlite hint mot røyket spekepølse
Smaker: Sødmefull maltbase som gir mye karamell og vanilje, med fremstredende julekrydder spedd i og igjen et ørlite hint mot røkt spekepølse/viltpølse.
Ville forsøkt den til ostefat og spekemat.

Ølportalen 7,5/10

 

Les også:
Ølportalen Juleøltest 2024
Ølkalendere 2024
Flere saker om juleøl
Intervju med Michel Ordeman fra Jopen
Det svermer for norske mjøderier

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises