Ukens norske håndtverkpils: Monkey Brew Einstein Pils

Ukens norske håndtverkpils: Monkey Brew Einstein Pils

I mars ble denne nydelige saken lansert på Vinmonopolet. Einstein pils er i utgangspunktet et øl som er inspirert av den nord-tyske tradisjonen, men som til syvende og sist egentlig er en god blanding av flere retninger i den tyske pils-tradisjonen der gjær og vannjusteringer heller mer mot den sørtyske pilsen og humleprofilen er nordtysk.

Med dette ølet ønsker Monkey Brew å finne litt tilbake til de gode pilsrøttene som har inspirert mang en norsk brygger igjennom tidene. Som alltid ønsker de å utvikle både seg og ølet, så det er nok ikke mange av den gamle tyske skolen som hadde våget å ha så mye humle i som de har gjort her.

Ølet er klart som norsk fjellvann etter flere måneder med lagring på tank – det er verken brukt sentrifuge eller filtering. Kun lagring over tid

Hva: Monkey Brew, Einstein Pils
Hvor: Vinmonopolet
Kost: 61,90

Farge: Gyllen gul, krystallklar øl med et fluffy og flott hvitt skum.
Aroma: Lett frisk aroma, der lite stikker seg frem. Finner et lett hint av lys malt og brød.
Smaker: Medium+ karbonering, frisk og leskeskende pils som har en nydelig krisp og halvtørr avslutning med sval bitterhet, før den rundes elegant av.

Deilig tørsteslukker, frisk følge til lettere sommerretter, salater, pølser og sjømat. Et perfekt gressklipperøl (når den tid kommer)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises