Ukens norske håndverksøl: Birra del Famoso fra Beer Flag

Ukens norske håndverksøl: Birra del Famoso fra Beer Flag

"En Fernet og en snitt, takk!" er er velkjent setning for folk i utelivsbransjen. Bryggeriet Beer Flag og importøren av Fernet Spivi slo hodene sammen og lagde en øl som skal passe ekstra godt til den italienske urtelikøren

Beer Flag
Birra del Famoso
Pilsner 4,8% 0,33l kr 27,40

Farge: Klar, gyllen med friskt, hvitt skum

Aroma: Lyst malt, høy, sitrus, noe krydderier og florale toner

Smaker: Ren og fin pilsner. Lett søtlig og frisk maltbase, med en enkel, floral bitterhet fra humletypene.
Velbalanserte toner av lyst malt, anelse sitrus, urter, gress, noe høy, nybakt brød med snev av honningvask og lett blomstrede toner.

 

Importørfirmaet Spivi tok kontakt med bryggmester Matt Thomas hos Beer Flag i Oslo, da de ville lage en øl som passet til Fernet Branca. De ville originalt ha en pilsner med hint av jordbær, da bæret passer godt til de 27 urtene som er i Bernadino Branca sin likør fra 1845.

Sammen lekte de seg frem til en pilsner med sitt mer spesielle humletyper for å fremme egenskapene i Fernet. Det er brukt Monroe, Calista, Mandarina Bavaria og Barbere Rouge humler og det er en morsom greie når de funker såpass bra sammen.

Under 30-lappen for en håndverkspilsner er heller ikke en ublu pris, men man stiller seg noe spørrende til alkoholprosenten på 4,8%.
Grensen for butikkstyrke går riktignok på 4,7%, men her har man også et slingringsmonn man skal holde seg innafor, slik at Birra Del Famoso kunne gått som 4,7% og blitt solgt i dagligvaren. Nå kommer det ekstra alkoholavgift på 4,95 per liter for 0,1%.
Om man ville ha et poløl, hvorfor da ikke banke til med minst 5,2%, men gjerne rundt 6%? Det ville greit nok sparke litt mer, men også hatt større sødme, dybde og fremhevet humlene sine særegne karakter enda klarere.
Men god pils til en god Fernet, det er det.

Vis kommentar

  1. En god pils dette, som trygt kan drikkes også uten en Fernet Branca til (sistnevnte er et produkt som jeg bare drikker hvis jeg har vondt i magen).

Din e-postadresse vil ikke vises