Ukens norske håndverksøl: Humlesus fra Haandbryggeriet

Ukens norske håndverksøl: Humlesus fra Haandbryggeriet

De fleste litt større norske håndverksbryggerier kjører et opplegg der de har en fast portefølje av lett tilgjengelige øl for massene, og et mindre utvalg av varierende godbiter for de mer ølinteresserte. Sånn gjør selvsagt Haandbryggeriet det i Drammen også.

Det er fort gjort å glemme de «faste» ølene, de ølene som skaper bunnlinjen for bryggeriet. Men Haandbryggeriet glemmer dem ikke. Tvert i mot; de gjør stadig små tweaker og forbedringer på gamle klassikere. Humlesus har vært der lenge, og har vært et øl jeg kommer tilbake til nettopp på grunn av den store drikkbarheten. Nå er det en stund siden jeg smakte den sist, så Stefan fra Haand ga meg streng beskjed om å drikke den igjen. Selv mener han at den har gått fra «en Volkswagen Golf til en Porsche».

Jeg er tilbøyelig til å være enig.

Det er gøy for oss over-snittet-interesserte at det kommer nye og rare og sjeldne øl. Men det er også gøy at bryggeriene ikke hviler på laubærene, men fortsetter å spisse selv de mest kommersielle ølene i sin portefølje. Man kimser slett ikke av en godt brygget Humlesus!

Smaksnotater:

Humlesus

Citra Hop Pale Ale

4,5%

Haandbryggeriet

Gyllen strågul, lett disig, flott hvitt skumhode.

Aroma av sitrusfrukter, tropiske frukter, lett tone av lyst korn, lette kryddertoner.

Lett, forfriskende, høy drikkbarhet, frisk karbonering, deilige toner av sitrus, tropisk frukt, lett appelsin. Fin liten bitterhet, med hint av appelsinskall, som balanserer ølet flott.

Perfekt tørsteslukker, gressklipperøl, hageøl, svabergøl, sommerøl, hyggeøl, som også kan fungere til litt grillet fisk eller en god sommersalat.

Helt riktig øl å ha i kjøleskapet nå når det forhåpentlig blir sommer ganske snart.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises