Ukens Øl: Ægir Bryggeri, Ægir IPA

Ukens Øl: Ægir Bryggeri, Ægir IPA

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg. Dagens ølanbefaling er Ægir IPA fra Ægir Bryggeri

Ukens ølanbefaling kommer fra det bryggeriet i Norge som var med å åpne opp øyene mine for håndtverksøl. Innerst inn i Aurlandsfjorden klemt innimellom nydelige fjell, finner man Flåm og Ægir Bryggeri.

De har, som tidligere nevnt, vært med meg fra starten av min reise i ølets verden. Jeg er så heldig å ha ei frue fra Leikanger i Sogn, og der var det en liten restaurant og pub som vi besøkte en dag i 2007-2008.  Der hadde de 6 forskjellige Ægir-øl, så da var det bare å starte på rekka. Mener å huske at både Bøyla, Slumbel, Rallar og wit stod i kjøla – og selvsagt Evan Lewis, bryggerisjefen på Ægir, sin store stolthet – Ægir IPA.

 

Ægir Bryggeri
Ægir IPA
Export Pilsner 5,8% 0,50l kr 65,20

Farge: Klar, mørk karamell med beige skum
Aroma: Karamell, granskudd og  sitrusbitterhet fra humlen
Smaker: Her finner jeg mye karamell og nydelig sitrustoner fra humlen. En balansert IPA som gjør den svært drikkbar til å være en god, klassisk «gammelmanns-IPA».

Tommy 8,5/10 Untappd 3,67

 

 

Dagens anbefaling er fra Tommy Holen Helland. Ølblogger på Tommy’s ølblogg, eier av Gulating Ølutsalg Sirkus i Trondheim og grunnlegger av Ølportalen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises