Ukens øl: Tommys tre favoritter på dagens spesialslipp

Ukens øl: Tommys tre favoritter på dagens spesialslipp

Det var mye godt å finne på dagens spesialslipp på polet, men disse 3 ølene utmerket seg spesielt med tanke på hvilke årstid vi er inne i.

Dagens slipp består av blant annet IPA, pale ale, surøl, imperial stouts og mjød. Det skal sies at flere av de mørke ølene på dagens slipp var veldig gode, men jeg velger å rette fokuset på en nord-norsk kuriositet og to helt fantastiske megablends fra Belgia.

Graff Brygghus har laget en lys ale gjæret primært med en fransk saisongjær og sekundert med Brettanomyces som gjør ølet nydelig, funky og knusktørt. Ølet er lagret totalt 8 måneder på ståltank.

Sprett denne til kongekrabbe og annet skalldyr eller som kos på altanen under midtnattsolen. Nyt sommeren, og nyt en god saison.

 

Graff Brygghus
Graff Saison #02
Saison 7% 0,75l kr 236,40

Farge: Uklar, gyllen med offwhite skum
Aroma: Fruktige toner av kjeller, bær, stenfrukt og høy. Fine toner av brettanomyces.
Smaker: Lette, elegante toner som spiller på aromaene, men ørlite mer floralt innslag. Litt mer skarpe toner fra brettanomyces, men et fint sommerlig øl som funker ypperlig til lette salater og skalldyr.

Tommy 8,5/10 Untappd ingen rating

 

Det neste to ølene jeg vil fremheve er to stykk megablends. En gueze og en oud bruin. Først har ti HORAL medlemmer satt seg sammen og laget en helt fantastisk blend av sine brygg. HORAL, eller High Counsil for Artisanal Lambic Beers, er en ideell forening for produsenter av oude gueze i Pajottenland og Zenne-dalen. Foreningens formål er å fremme og beskytte det tradisjonelle, belgiske surølet.

HORAL arrangerer blant annet Tour de Gueze, som jeg vet at flere nordmenn har vært med på.

Disse to må bare nytes med gode venner når som helst i sommer, men vær rask for det er ikke mange flaskene som er i landet.

 

Brouwerij t’Verzet
Horal Megablend
Gueze 7% 0,75l kr 199,90

Farge: Klar med lyst beige skum
Aroma: Herlig funky aroma, med eddik og sitron
Smaker: Gode eddiktoner med tørr avslutning. Mye sitrus, en god del eiketoner, og en dose appelsin. Høy karbonering

Ølportalen  10/10 Untappd 3,88

Brouwerij t’Verzet
Oud Bruin Megablend
Falnders Oud Bruin 7% 0,75l kr 249,70

Farge: Klar, rødbrun med lyst brunt skum
Aroma: Herlig funky aroma. Kirsebær og dype eiketoner
Smaker: Gode eddiktoner med tørr avslutning. Mye eiketoner, brent brødskrope og vellagret balsamico. Fine fruktige toner av røde bær og en meget tørr avslutning. Fantastisk balansert.

Ølportalen 9/10 Untappd 3,98

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises