Ukens ølanbefaling: Bryggeriet Frøya Sjømat Gose

Ukens ølanbefaling: Bryggeriet Frøya Sjømat Gose

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg. Ukens ølanbefalinger er fra Rolv Bergesen og er Sjømat Gose fra Bryggeriet Frøya

Bryggeriet Frøya (I samarbeid med Hogna Brygg og Klostergården)
Sjømat Gose
Gose med Havre, sukkertare og korianderfrø   4,7%   0,33l   kr 60,00 (bryggeriutsalget til Frøya)

Farge: Lys strågul, lett uklar, stort fluffy hvitt skumhode.
Aroma: Lett gjærpreg, sitrus, hint av sjø i aroma.
Smaker: Medium karbonering, god fylde, lette prikkende bobler. Frisk, men balansert syrlighet over
lett fruktsødme, fin bunntone av umami. Lang syrlig og tørr avslutning, med hint av salt.
Sjeldent godt balansert og velsmakende variant av ølstilen gose!

Ypperlig matøl, selvsagt, særlig til sjømat. Skjell, reker, kreps, fisk. Sushi.

Sjømat gose ble brygget til Norway Seafood Festival i Trondheim, og er et samarbeid mellom
de tre trønderbryggeriene Frøya, Hogna og Klostergården.
Bryggingen foregikk hos Frøya, med sjøvann og sukkertare, i tillegg til malt fra både Tautra
og Bonsak. Og norsk havre.

Ølet fins ikke i dagligvare (men det må det gjøres noe med!), men du finner den i
spesialbutikker og Frøya’s bryggeriutsalg.

 

Rolv Bergesen er en bergensk ølnerd og avdanket kokk som driver bloggen Bergen Beer Blog, skriver for Ølportalen og sysler med Bergen Ølfestival som program- og bryggerisjef og ølfaglig orakel. Innimellom underviser han om øl, holder foredrag og smakinger.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises